Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουάρες: «Ένα βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες σε ένα

Σουάρες: «Ένα βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες σε ένα «σεξιστικό άθλημα», η παρουσία της Στεφανί Φραπάρ»

Τι ανέφερε ο προπονητής της Κόστα Ρίκα για τον διορισμό της Στεφανί Φραπάρ ως πρώτη διαιτητή.

Ο διορισμός της Στεφανί Φραπάρ ως διαιτητής για τη κρίσιμη αυριανή σύγκρουση για το Παγκόσμιο Κύπελλο μεταξύ Γερμανίας και Κόστα Ρίκα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για τις γυναίκες σε ένα «σεξιστικό άθλημα», σύμφωνα με τον προπονητή της Κόστα Ρίκα, Λουίς Φερνάντο Σουάρες.

Η Γαλλίδα Φραπάρ θα γράψει ιστορία καθώς ηγείται της πρώτης αποκλειστικά γυναικείας ομάδας διαιτησίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών στον αγώνα του 5ου ομίλου, τον οποίο πρέπει να κερδίσει η Γερμανία για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της να προκριθεί στους 16.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής όλων όσων έχουν κατακτήσει οι γυναίκες και μου αρέσει το γεγονός ότι θέλουν να συνεχίσουν να κατακτούν πράγματα», είπε ο 62χρονος Κολομβιανός μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Αυτό λέει πολλά για αυτήν τη γυναίκα, για τη δέσμευσή της, ειδικά σε αυτό το άθλημα που είναι πολύ σεξιστικό. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στο σημείο που έφτασε, νομίζω ότι είναι καλό για το ποδόσφαιρο και θετικό βήμα για το ποδόσφαιρο, για να δείξουμε ότι ανοίγει για όλους».

Η 38χρονη Φραπάρ θα «συνοδεύεται» από την Βραζιλιάνα Νέουζα Μπακ και την Κάρεν Ντιάς από το Μεξικό, ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε έναν αγώνα προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών τον Μάρτιο.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών όταν ήταν τέταρτη διαιτητής στην αναμέτρηση Πολωνίας-Μεξικού (2-0) στον 3ο όμιλο, αλλά αύριο θα είναι περισσότερο στο προσκήνιο.

Ο μέσος της Κόστα Ρίκα, Σέλσο Μπόρχες, χαιρέτισε επίσης την παρουσία της σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

«Νομίζω ότι είναι υπέροχο και είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για τις γυναίκες παγκοσμίως», είπε στους δημοσιογράφους ο Μπόρχες, ο οποίος αγωνίζεται στο τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Κόστα Ρίκα.

«Αν είναι εκεί, είναι επειδή έχει όλες τις δυνατότητες να εμφανιστεί σε αυτή τη σκηνή. Το έχει ξανακάνει σε μεγάλους αγώνες, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το αύριο πρέπει να είναι εξαίρεση. Ελπίζω απλώς να έχει έναν καλό αγώνα και ότι μπορούμε να τη βοηθήσουμε να κάνει έναν εύκολο αγώνα».

Ο διορισμός της υποστηρίχθηκε επίσης από τον προπονητή της Γερμανίας Χλανσι Φλικ, ο οποίος είπε ότι έχει «100% εμπιστοσύνη» στην Φραπάρ:

«Της αξίζει να είναι εδώ με βάση την απόδοσή της. Ελπίζω ότι ανυπομονεί εξίσου για το παιχνίδι όπως κι εμείς, και ελπίζω να έχει καλή απόδοση», είπε.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024