Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου στο Νομισματικό Μουσείο

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου στο Νομισματικό Μουσείο

Οι Scarlet Nights, το The Alexandros Affolter quartet με ένα αφιέρωμα στον Tony Bennett, ο Γιώργης Χριστοδούλου, οι DILEMMA και η Lola Yanopoulou με τη Rosey Blue, δίνουν το παρών σε ένα πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα στον τελευταίο μήνα του χρόνου.

Στην οδό Πανεπιστημίου, λίγα μέτρα από την πλατεία Συντάγματος όλον τον Δεκέμβριο θα ηχούν μελωδίες, υπέροχες φωνές, παρέα με μουσικά σχήματα. Οι εκδηλώσεις κάνουν πρεμιέρα την πρώτη του μήνα και κλείνουν στις 29/12.

Διαβάστε επίσης: H Λένα Πλάτωνος Live στο six d.o.g.s

Scarlet Nights Live

1 Δεκεμβρίου | 21:00

O φετινός Δεκέμβρης ανοίγει με την παρουσία της Δώρας Τσίγκα στο μικρόφωνο μαζί με τους μουσικούς της, Οδυσσέα Κωνσταντόπουλο στο πιάνο και Σωτήρη Πέπελα στην τρομπέτα.

Έχοντας ήδη συνεργαστεί με μουσικούς της εγχώριας jazz-και όχι μόνο-σκηνής, το τρίο θα ταξιδέψει το κοινό πίσω στην εποχή των vocal jazz, των blues, και του swing, σε ακουστική διάθεση, με επιρροές από την Billie Holiday μέχρι τον Tom Waits και από την Nina Simone και τον Nat King Cole μέχρι την Etta James, αλλά και με διασκευές σύγχρονων καλλιτεχνών του χώρου. Το σχήμα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και μετρά ήδη πολλές εμφανίσεις εντός και εκτός Αθηνών.

Παίζουν:
Δώρα Τσίγκα | φωνή
Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος | πιάνο
Σωτήρης Πέπελας | τρομπέτα

Tony Bennett tribute

The Alexandros Affolter quartet

8 Δεκεμβρίου | 21:00

Η καριέρα του 93άχρονου τραγουδιστή της τζάζ πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά τα τραγούδια του παραμένουν ζωντανά και διαχρονικά. Μερικές από τις καλύτερες στιγμές του κομμάτια που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και σε άλλες ηπείρους, θα αποπειραθεί να αναβιώσει το κουαρτέτο του Αλέξανδρου Αφολτέρ στο café του Νομισματικού Μουσείου στις 8 Δεκεμβρίου.

Στο «τζουγκ μποξ» ακούμε: “I Left My Heart In San Francisco”, “The Good Life”, “I Wanna Be Around”, “The Shadow Of Your Smile”, “Just In Time”, “Cheek To Cheek”.

Γιώργης Χριστοδούλου

KΑΝΤΑΔΑ

15 Δεκεμβρίου | 21:00

Ο Γιώργης Χριστοδούλου επιστρέφει στο café του Νομισματικού Μουσείου στις 15 Δεκεμβρίου με μια Καντάδα. Θα ερμηνεύσει τραγούδια από την 25άχρονη πορεία του στη δισκογραφία με επιλεγμένα τραγούδια στα ελληνικά, ισπανικά και γαλλικά, μελωδίες του Αττίκ και της Αρλέτας.

Παίζουν:
Γιώργης Χριστοδούλου | τραγούδι
Alfred Ruci | κιθάρα Arben Kadesa | βιολί

Χριστούγεννα με τους DILEMMA

22 Δεκεμβρίου | 21:00

Σε ένα μουσικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στο γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων οι DILEMMA έρχονται μελωδικά. Kάλαντα, μουσικές και χριστουγεννιάτικοι ύμνοι, φιλτράρονται από το ντουέτο των DILEMMA και διασκευάζονται ειδικά για σαξόφωνο, κιθάρα και φωνές με αυτοσχεδιαστική διάθεση, ενώ παράλληλα γίνεται η αφήγηση των άγνωστων ιστοριών τους.

Παίζουν:
Σωτήρης Τράγκας | φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη | φωνή, ακουστική κιθάρα, loops

Lola Yanopoulou & Rosey Blue

29 Δεκεμβρίου | 21:00

Η Λόλα Γιαννοπούλου και η Rosey Blue σε ένα ακουστικό λάιβ με πιάνο, ενώνουν τις φωνές τους σ’ ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται ανάμεσα στην ομορφιά του ελληνόφωνου τραγουδιού, της folk τραγουδοποιίας και αφήγησης, με περάσματα από soul, pop, jazz, από την Nina Simone και τον Prince, στους Pink Floyd και τους Portishead, στους Cranberries και στον Bowie.

Κομμάτια από την προσωπική τους δισκογραφία Swans and Rosey Blue και 6 Αυτοτελείς Ιστορίες-Λόλα Γιαννοπούλου, αλλά και διασκευές με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μπλέκοντας φωνές και καταβολές.

Παίζουν οι μουσικοί:
Τραγούδι & Πιάνο:
Lola Yanopoulou
Rosey Blue

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024