Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Άσβεστη «δίψα» με δυο… ντουζίνες τελικές

Άσβεστη «δίψα» με δυο… ντουζίνες τελικές

Η εμφάνιση των Αργεντινών ήταν εκθαμβωτική και δεν χωρά αμφιβολία πως με τέτοια εικόνα η «παρέα» του Μέσι μπορεί να περιμένει πολλά στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Αργεντινή απέφυγε το μεγάλο κάζο του αποκλεισμού και με τη νίκη της επί της Πολωνίας με 2-0, πήρε την πρόκριση για την φάση των 16 του Μουντιάλ.

Κι όχι μόνο απέφυγε το κάζο και προκρίθηκε, αλλά πέρασε και σαν πρώτη του ομίλου κι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό.

Στην πρεμιέρα της στον όμιλο η Αργεντινή είχε υποστεί ήττα σοκ από τη Σαουδική Αραβία και είχαμε επισημάνει τις τεράστια ευθύνη του προπονητή των λατινοαμερικάνων, για την άστοχη προετοιμασία της ομάδας του.

Φάνηκε όμως ότι το πάθημα έγινε μάθημα στον Λιονέλ Σκαλόνι, αν κρίνει κάποιος από την εμφάνιση αλλά και τη νοοτροπία που έδειξε η «παρέα» του Μέσι στον «τελικό» με την Πολωνία.

Αυτή την φορά η Αργεντινή μπήκε στο γήπεδο έχοντας διάθεση να δώσει το 100% και η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της το έκαναν με αυτοθυσία.

Οι λατινοαμερικάνοι μπήκαν στο ματς με το «μαχαίρι στα δόντια» στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Πολωνούς.

Ποιο μήνυμα; Ότι δεν υπήρχε περίπτωση ν’ αποφύγουν την ήττα.

Για να γίνει αυτό υπήρξε σίγουρα σωστή προετοιμασία του παιχνιδιού από τον Σκαλόνι κάτι που δεν είχε στο πρώτο παιχνίδι της Αργεντινής και οι Σαουδάραβες φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν.

Η εμφάνιση των Αργεντινών ήταν εκθαμβωτική και δεν χωρά αμφιβολία πως με τέτοια εικόνα η «παρέα» του Μέσι μπορεί να περιμένει πολλά στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν ένα ανελέητο «σφυροκόπημα» της Αργεντινής στην πολωνική άμυνα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Ήταν ένα ματς με τρελό ρυθμό στην επιθετική ανάπτυξη της Αργεντινής με την Πολωνία να μην μπορεί ν’ ακολουθήσει.

Ενδεικτικό άλλωστε της υπεροχής των λατινοαμερικάνων ήταν οι 24 τελικές προσπάθειες στην εστία του Σέζνι, ο οποίος πέρασε ένα από το πιο ζόρικα βράδια της καριέρας του.

Τόσο ζόρικο που μάλλον δεν θα μπορούσε να το φανταστεί πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Και η αλήθεια είναι πως λόγω της δικής του καλής παρουσίας το σκορ δεν ξέφυγε κι αυτό ήταν που έδωσε τελικά την πρόκριση στους Πολωνούς.

Ήταν εμφανές πως οι Πολωνοί δεν είχαν τις δυνάμεις για να κοντράρουν τους αντιπάλους τους και περιορίστηκαν σε ένα… πούλμαν με στόχο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Σίγουρα το πίστεψαν περισσότερο όταν Σέζνι απέκρουσε το πέναλτι του Μέσι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους κατάλαβαν ότι δεν θα μπορέσουν να «απαντήσουν» στο γκολ του ΜακΆλιστερ.

Το «τρένο είχε μπει στις ράγες» για την Αργεντινή από τη στιγμή που έγινε το 1-0 για την ομάδα του Σκαλόνι, καθώς ήταν τέτοια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων που η Πολωνία αδυνατούσε ν’ απειλήσει τους λατινοαμερικάνους.

Το «σενάριο» ήταν… γραμμένο όπως επιθυμούσε ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, καθώς η Αργεντινή όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά πέρασε σαν πρώτη του ομίλου.

Κι αυτό σημαίνει ότι αντίπαλός της στη φάση των 16 θα είναι η Αυστραλία, που έκανε την έκπληξη στον όμιλο της Γαλλίας.

Αντίθετα, η Πολωνία θα κοντραριστεί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η αποστολή της θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024