Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε... τρεις κλεψύδρες

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε… τρεις κλεψύδρες

Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει η εγρήγορση του εκλογικού μηχανισμού την ώρα που αναζωπυρώνονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Θα μπορούσε κανείς να το περιγράψει με μια φανταστική εικόνα: τρεις κλεψύδρες μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η πρώτη έχει να κάνει με τις κάλπες, τον χρόνο για την ακρίβεια και την προφανή πίεση που αυτό το δεδομένο ασκεί στο επιτελείο του κόμματος.

Και η δεύτερη με τις λίστες. Αναζωπυρώνονται όπως λένε τα σενάρια πρόωρων εκλογών και άρα εδώ τίθεται το ζήτημα εγρήγορσης του εκλογικού μηχανισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η άρτια διάταξη των στελεχών και των μελών του. «Ταυτόχρονα σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων. Δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιος καθορίζει το περιβάλλον των εκλογών

Το αντίθετο θα ήταν είδηση, αν επιχειρούσε να τηρήσει τα λεγόμενά του και να εξαντλήσει την τετραετία», είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην από κοινού συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα τη συριζαϊκή εκλογική ετοιμότητα και ασκώντας κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υποψηφιότητες

Εδώ όπως, λένε οι πληροφορίες, επέσπευσε τις διεργασίες για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων και για το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος με άμεσες προθεσμίες και με φουλ δουλειά των υπευθύνων της συγκρότησης των ψηφοδελτίων Ράνιας Σβίγκου, Γιώργου Βασιλειάδη και Μιχάλη Καλογήρου. Οι λίστες βέβαια έχουν να κάνουν και με την ίδια την επαφή με προσωπικότητες που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας, κυρίως για το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας και που φαίνεται πως θα είναι αμιγώς προσωπική του υπόθεση. Πάντως ένα μέρος των προσώπων θα αντληθεί και από το θινκ τανκ του κόμματος των αρίστων, που επίσης εργάζεται για ένα μέρος της επεξεργασίας των προσεχών σχεδίων σε πεδία (π.χ. Παιδεία, Υγεία κ.ά.).

Το αφήγημα

Η τρίτη κλεψύδρα έχει να κάνει με το αφήγημα που θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη. Οι τελευταίες δημοσκοπικές επιδόσεις δείχνουν πως ακόμη δεν διαμορφώνεται ρεύμα ανατροπής, δεν υπάρχει πειστικό σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ που να δίνει την πρωτιά στις μετρήσεις και άρα ο νέος συγκερασμός θα έχει χτύπημα σε πολλά μέτωπα. Υποκλοπές, ακρίβεια, Ενέργεια, Υγεία. «Σε κάθε περίπτωση αν ο ίδιος «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή», είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και ένα στοίχημα για την ανάσχεση του προβαδίσματος της κυβερνώσας παράταξης είναι να συνδεθούν οι εκλογές με την πολιτική αλλαγή.

Περιοδείες

Οι περιοδείες θα ενταθούν (μεθαύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί εξόρμηση του Τσίπρας στο Κιλκίς), αλλά και το «θεσμικό ροκ» εντός Βουλής. Χθες εξάλλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε την πέμπτη κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. «Θα βρείτε το θάρρος να έρθετε στη Βουλή για να διαψεύδετε ότι παρακολουθούσατε την εισαγγελέα της ΕΥΠ, τον οικονομικό εισαγγελέα και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.; Θα απευθυνθείτε στην ΑΔΑΕ και στους παρόχους για να μάθουμε την αλήθεια;» σημείωνε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024