Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Η «ζωγραφιά» του Κασεμίρο την έστειλε στους «16»

Βραζιλία – Ελβετία 1-0: Η «ζωγραφιά» του Κασεμίρο την έστειλε στους «16»

Η Βραζιλία τα βρήκε… σκούρα κόντρα στην Ελβετία, αλλά η γκολάρα του Κασεμίρο ήταν αρκετή για να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16».

Την πρώτη αγωνιστική ήταν ο Ριτσάρλισον. Στη δεύτερη… στροφή της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ, η σκυτάλη πέρασε στον Κασεμίρο.

Με μια «ζωγραφιά» ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε τον Γιαν Ζόμερ (1-0), στέλνοντας την Βραζιλία στους «16» της διοργάνωσης.

Η «Σελεσάο» ζορίστηκε αρκετά, τα βρήκε… μπαστούνια κόντρα στην αξιόμαχη Ελβετία, αλλά το τελικό 1-0, της εξασφάλισε το εισιτήριο για τη φάση των νοκ άουτ του Μουντιάλ.

Το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ του Κατάρ έκανε -έστω και δύσκολα- το 2/2, ενώ το σύνολο του Μουράτ Γιακίν έμεινε στους 3 πόντους και θα δώσει μάχη με την Σερβία για τη δεύτερη θέση.

H αρμάδα του Τίτε είχε τον έλεγχο, αλλά δυσκολεύονταν να παραβιάσει την εστία του Ζόμερ. Μέχρι που εμφανίστηκε στο 83ο λεπτό ο από μηχανής… Κασεμίρο, για να δώσει τη λύση και την πρόκριση στην Βραζιλία.

Η Βραζιλία μπήκε φορτσάτη στην αναμέτρηση του Stadium 974 και στο 19’ ο Πακετά σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Ριτσάρλισον δεν πρόλαβε για λίγο την μπάλα. Η Σελεσάο συνέχισε να πιέζει και στο 27’ ο Ραφίνια σέντραρε από δεξιά, ο Βινίσιους πλάσαρε στο πίσω δοκάρι και ο Ζόμερ έσωσε εντυπωσιακά την εστία του.

Στο ημίχρονο ο Τίτε ανακάτεψε την… τράπουλα, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ροδρίγο αντί του Πακετά. Παρόλα αυτά, η Ελβετία ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερα και στο 53’ ο Βιντμέρ έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά η άμυνα της Βραζιλίας έκοψε.

Στο 57ο λεπτό ο Βινίσιους έβγαλε μαγική σέντρα με το εξωτερικό από αριστερά, αλλά ο Ριτσάρλισον δεν έφτασε την μπάλα για εκατοστά. Επτά λεπτά αργότερα ο Κασεμίρο άνοιξε ωραία στον Βινίσιους που σκόραρε με υπέροχο πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ριτσάρλισον στην αρχή της φάσης.

Η Βραζιλία ανέβασε την απόδοσή της, η Ελβετία κλείστηκε στα καρέ της και στο 83’ ο Ροδρίγο πέρασε κάθετα στον Κασεμίρο, που γύρισε με τη μία και με άπιαστο σουτ στην κίνηση, έγραψε το 1-0. Στο 87’ ο Ροδρίγο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ζόμερ είπε «όχι» και στο 90+4’ ο Ακάντζι έσωσε με προβολή μετά από σουτ του Ροδρίγο. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης, με την ομάδα του Τίτε να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Σάντρο (86’ Τέλες), Μιλιτάο, Κασεμίρο, Φρεντ (58’ Γκιμαράες), Πακετά (46’ Ροδρίγο), Ραφίνια (73’ Ζεσούς), Βινίσιους, Ριτσάρλισον (73’ Άντονι).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βιντμέρ (86’ Φράι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Φρόιλερ, Σο (76’ Αεμπίσερ), Ρίντερ (59’ Φερνάντες), Τζάκα, Εμπολό (76’ Σεφέροβιτς), Βάργκας (59’ Στέφεν).

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024