Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια», είπε στον ανακριτή ο 26χρονος για την φονική παράσυρση της Εμμανουέλας

Θεσσαλονίκη: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια», είπε στον ανακριτή ο 26χρονος για την φονική παράσυρση της Εμμανουέλας

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν ο 26χρονος οδηγός και η 19χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη στην Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία των απολογιών των δύο κατηγορουμένων, του 26χρονου οδηγού και της 19χρονης συνοδηγού του, για τη φονική παράσυρση της 21 ετών φοιτήτριας, την περασμένη εβδομάδα, στο ύψος της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας, ο 26χρονος Αλβανός οδηγός, ο οποίος διώκεται -μεταξύ άλλων- για επικίνδυνη οδήγηση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν απολογήθηκε επί της ουσίας και αρκέστηκε στο να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της φοιτήτριας, η κηδεία της οποίας θα γίνει σήμερα στον τόπο καταγωγή της, στα Χανιά.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ενώπιον της ανακρίτριας η 19χρονη (ημεδαπή) συνοδηγός, η οποία βαρύνεται με την πράξη της συνέργειας στην επικίνδυνη οδήγηση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εισαγγελέας και ανακρίτρια θα αποφανθούν για την ποινική τους μεταχείριση.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα

Η μητέρα της 21χρονης με μία σπαρακτική ανάρτηση στο διαδίκτυο, την αποχαιρέτησε, όχι με ένα αντίο αλλά με την προσμονή ότι θα ξαναβρεθούν.

Με δύναμη ψυχής η οικογένεια της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της Εμμανουέλας. Όπως λέει η μητέρα της, ήταν επιθυμία της κόρης τους, να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή πριν φύγει η ίδια από την ζωή.

«Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος για μας. Το παιδί μου μας το είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Την τελευταία φορά που την είδα σε αυτό το κρεβάτι με τα εκατοντάδες καλώδια και σωληνάκια. Η καρδιά της χτυπούσε ποιοι είμαστε εμείς που θα την σταματούσαμε», είπε η μητέρα της 21χρονης.

Ο 26χρονος είχε υποστηρίξει πώς δεν έτρεχε, ότι τράπηκε σε φυγή καθώς φοβήθηκε επειδή δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν θα είχε συμβεί».

Μάλιστα, μιλώντας στο MEGA, είχε δηλώσει ότι εγκατέλειψε την κοπέλα, γιατί είδε πως είχε κόσμο και θα τη βοηθούσαν. «Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν» είπε στο LIVE NEWS.

Μιλώντας σήμερα στο Open, ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης εξήγησε πως με την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί στον 26 Αλβανό προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

«Η θέση της οικογένειας είναι να του ασκηθεί ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Δεν είναι μόνο ότι την εγκατέλειψε αλλά έκανε και οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να εξαφανιστεί, απλώς δεν είχε υπολογίσει τις κάμερες που ευτυχώς υπάρχουν είτε για την κυκλοφορία», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Οταν περνάς με κόκκινο και χτυπάς κάποιον είναι σαν να τον πυροβολείς στο κεφάλι»

Απο την πλευρά του,  ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας είπε στο MEGA: «Έχουμε πει πως όταν περνάς με “κόκκινο” και χτυπάς έναν άνθρωπο είναι σαν να βγάζεις το πιστόλι και να τον πυροβολείς στο κεφάλι. Ό,τι και να γίνει, όταν πάνε στο δικαστήριο επικαλούνται το ατυχές γενόμενο, το ατύχημα. Ο άνθρωπος αυτός δεν θα πάει καθόλου μέσα».

Σημείωσε μάλιστα πως ο 26χρονος οδηγός πέραν του τροχαίου, βαρύνεται και με άλλες παρανομίες. Αρχικά το ποινικό του παρελθόν, η παράνομη παραμονή του στη χώρα και η απουσία άδειας οδήγησης. «Μιλάμε για σωρεία παραβάσεων. Η μόνη φυλάκισή του θα είναι το κελί της τροχαίας» κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024