Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσι: Μια στιγμή, μια νύχτα και μια… αιωνιότητα

Μέσι: Μια στιγμή, μια νύχτα και μια… αιωνιότητα

Ο Λιονέλ Μέσι έπιασε απόψε τον Ντιέγκο Μαραντόνα σε γκολ-Μουντιάλ. Με το supporting cast που έχει όμως πόσο πιθανό είναι πιάσει και εκείνη τη κούπα που σήκωσε ψηλά ο D10S;

O λατρεμένος του «Τάτα» Μαρτίνο που κάποτε ήταν αφίσα στο παιδικό του «δωμάτιο» τον κράτησε «φυλακισμένο» σε μεξικανικό κελί για 63΄. Έφτασε σε σημείο ο Λιονέλ Μέσι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου να προσεγγίζει τους στόπερ για να πάρει τη μπάλα και να «αναπνεύσει» από τα διαδοχικά «ντουμπλαρίσματα» και την… περιποίηση προσώπου που τον περίμενε από το μισό του γηπέδου και πέρα.

Τέλεια σχέδια όμως δεν υπάρχουν όταν τα εκτελούν άνθρωποι. Αποδείχθηκε στη μια στιγμή που ο «Πούλγκα» βρέθηκε με φάτσα στην αντίπαλη εστία: Τον έχασαν για ένα δευτερόλεπτο. Του έφτασε να υποδεχθεί την παράλληλη του Ντι Μαρία, να οπλίσει, να πυροβολήσει και τελικά να αποφασίσει σε αυτή την «ο θάνατος σου η ζωή μου παρτίδα» ποιος θα φύγει από το γήπεδο όρθιος και ποιος θα μείνει σε αυτό… ξάπλα».

Διαβάστε επίσης: Τα είπε όλα ο Καραπαπάς για Αβιλα, Λεωφόρο και μεταγραφή (pic)

Η ιστορία του Αργεντινή-Μεξικό: 2-0. Η μια ακόμη ραψωδία του «10» που απόψε έφτασε με το εθνόσημο τα γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα σε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου (8) και που για να «τελειώσει» η δουλειά ανάγκασε την στατιστική να του χρεώσει και μια «ασίστ» στο γκολ του καταπληκτικού Έντσο Φερνάντες.

Ο Μέσι όμως δεν πήγε στο Κατάρ να νικήσει τους Μεξικάνους. Πήγε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και το μόνο βέβαιο είναι πως ως εδώ η παρέα του μοιάζει αγνώριστη, σχεδόν ασουλούπωτη, προσπαθώντας να υποστηρίξει το κοστούμι… φαβορί που έραψαν για χάρη της ένα σωρό αναλυτές.

Με πολύ μεγάλες αδυναμίες σε βασικά «κομμάτια» του παιχνιδιού η πρωταθλήτρια της Λατινικής Αμερικής. Υστερεί σε «δύναμη». Υστερεί «ανασταλτικά» με την επιλογή «άμυνα με επτά» καθώς οι Λαουτάρο, Μέσι και Ντι Μαρία ουσιαστικά δεν συμμετέχουν στην διαδικασία. Και έχοντας αφήσει κάπου στη Σεβίλλη τον τραυματία Τζιοβάνι Λο Σέλσο δεν έχει εκείνον τον δημιουργό από την πίσω ζώνη που θα της δώσει κάθετο παιχνίδι και συνεργασίες σε μικρούς χώρους.

Το γεγονός ότι ακόμη κρατά την τύχη στα χέρια της προκύπτει αποκλειστικά από την ικανότητα του Λιονέλ Μέσι να του αρκεί μια στιγμή. Και μάλλον στον υπερβολικό «φόβο» του Μεξικό που περισσότερο από το να «χάσει», φοβήθηκε το να «παίξει». Ήδη η Πολωνία που την Τετάρτη το βράδυ χρειάζεται έναν βαθμό, πρέπει να γέμισε ένα τετράδιο σημειώσεις. Όχι για εκείνα που πρέπει να κάνει, αλλά για εκείνα που πρέπει να μην κάνει. Σε γενικές γραμμές: Δεν κάνεις το σταυρό σου από το 46΄και αμπαρώνεσαι στο ένα τρίτο του γηπέδου όταν οι άλλοι έχουν στο γήπεδο τον Μέσι και τον Ντι Μαρία.

Η Αργεντινή πάλι απέναντι στην παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, έχει την ευκαιρία πια να περάσει και ως «πρώτη» άρα να επανορθώσει μια και καλή τη ζημιά που της έκανε η Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα: Μπορεί δηλαδή ακόμη να αποφύγει το αντάμωμα με τη Γαλλία στους «16» και τον «εφιάλτη» του 2018 που προφανώς θα της ξυπνήσει ένα τέτοιο αντάμωμα. Χρειάζεται όμως δεδομένα κάτι παραπάνω από μια στιγμή του αρχηγού της. Χρειάζεται κανονικό ποδόσφαιρο.

Άραγε ο Λιονέλ Σκαλόνι και οι συνεργάτες του αντιλήφθηκαν πως ο Έντσο Φερνάντες δεν κοστολογείται τυχαία καμιά 50αρια εκατ ευρώ τέσσερις μήνες μετά την έλευση του στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπενφίκα; Γιατί μοιάζει λιγάκι με «ανέκδοτο» να ψάχνεις τη λύση του αντικαταστάτη του Λο Σέλσο με την… επετηρίδα. Δεν έχει σχέση ο 21χρονος με τον ΜακΚάλιστερ, ούτε μπορεί ο Γκουίντο να κάνει αυτή τη δουλειά.

Το αποψινό φινάλε εξήγησε γιατί…

 

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024