Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο μεγάλος νικητής Κρίστιαν Ερικσεν και ο «εξολοθρευτής Εμπαπέ

Ο μεγάλος νικητής Κρίστιαν Ερικσεν και ο «εξολοθρευτής Εμπαπέ

Σαν αφηνιασμένο «άτι» που τρέχει σε κάμπους ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο πάτησε 19 φορές την αντίπαλη περιοχή με την μπάλα στα πόδια του, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά από το 1970.

Στα 23 του μπορεί και κοιτάζει στα μάτια δύο μύθους του γαλλικού ποδοσφαίρου, τον Μισέλ Πλατινί και τον Ζινεντίν Ζιντάν. Με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Αυστραλίας έφτασε τα πέντε σε Παγκόσμια Κύπελλα, όσα ο Ζιζού (1998, 2006)  και ο Πλατινί (1978, 1982, 1986) ενώ χρειάζεται ακόμα ένα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Τιερί Ανρί (1998, 2006).

Σαν αφηνιασμένο άτι που τρέχει σε κάμπους ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο πάτησε 19 φορές την αντίπαλη περιοχή με την μπάλα στα πόδια του, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά από το 1970. Το γιατί ο Ντεσάν δεν κάλεσε αντικαταστάτη του Μπενζεμά το απάντησε ο Εμπαπέ.

Ο μεγάλος νικητής της ζωής είναι ο Κρίστιαν Ερικσεν. Ξεγέλασε τον θάνατο και τους ανθρώπους με τη θέλησή του, το πείσμα του και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. «Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ» έλεγε ο Ερικσεν ενώπιον είκοσι δημοσιογράφων.

Το μόνο που θυμίζει στον Δανό τον εφιάλτη που έζησε πριν από ενάμιση χρόνο, είναι ο βηματοδότης στο αριστερό μέρος του στήθους του. «Οτιδήποτε επιπλέον είναι ήδη ένα κέρδος», λέει με βουρκωμένα μάτια.

Ο πραγματικός βασιλιάς

Το Κατάρ έχει γεμίσει εμίρηδες και βασιλιάδες αλλά ο πραγματικός βασιλιάς είναι το ποδόσφαιρο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μοιάζει να βρίσκεται σε ειρηνευτική αποστολή. Πρώτα είχαμε την πρώτη απευθείας αεροπορική σύνδεση του Ισραήλ με το Κατάρ για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Δύο χωρών χωρίς διπλωματικές σχέσεις που βρίσκονταν σε ένταση. Ακολούθησε η πρωτοφανής ενέργεια του εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Χαμάντ Αλ Θάνι να πανηγυρίσει τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής κρατώντας τη σημαία των Πράσινων Γερακιών, την οποία στη συνέχεια πέρασε γύρω από τον λαιμό του.

Μεταξύ 2017 και 2021 η Σαουδική Αραβία και οι περιφερειακοί σύμμαχοί της (ΗΑΕ, Αίγυπτος Μπαχρέιν) είχαν επιβάλει διπλωματικό και εμπορικό αποκλεισμό στο Κατάρ κατηγορώντας το πως διατηρεί σχέσεις με το Ιράν προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή. Ο πολιτικός επιστήμονας και ειδικός σε θέματα του Κατάρ, Ναμπίλ Ενασρί προειδοποιεί πως η κατάσταση στον Κόλπο παραμένει τεταμένη και οι σημερινές φιλίες μπορεί να ανατραπούν.

Ο εχθρός

Τα χρώματα του ουράνιου τόξου προκαλούν αλλεργία στο Κατάρ. Δημοσιογράφοι και φίλαθλοι που φέρουν πάνω τους έστω και ένα διακριτικό στα χρώματα του ουράνιου τόξου μετατρέπονται σε στόχο για τους διοργανωτές. Δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους έγιναν αυστηρές συστάσεις παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο. Μπροστά στο σκάνδαλο του One Love η FIFA προσπαθεί να σώσει την κατάσταση υπενθυμίζοντας στους Καταριανούς τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν όταν υποσχέθηκαν να υποδεχτούν όλο τον κόσμο.

Only in

Ο πληθωρισμός εκτινάσει το σουβλάκι και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Οι λογαριασμοί ρεύματος, η τιμή των καυσίμων αλλά και των τροφίμων είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια. Πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» με το τυλιχτό σουβλάκι να γίνεται… πολυτελείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024