Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα το ήθελε ούτε ο χειρότερος εχθρός του: Ο μεγάλος κίνδυνος για τον Μέσι κόντρα στο Μεξικό

Δεν θα το ήθελε ούτε ο χειρότερος εχθρός του: Ο μεγάλος κίνδυνος για τον Μέσι κόντρα στο Μεξικό

Το βράδυ του Σαββάτου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Αργεντινή αλλά και για τον Λιονέλ Μέσι.

Για πολλούς είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εποχής μας. Για άλλους είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο Λιονέλ Μέσι είναι ό,τι καλύτερο είδαν τα μάτια μας τα τελευταία 15 χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα και για ακόμη μία φορά στην καριέρα του καλείται να αποδείξει πράγματα με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα, και μάλιστα μέσα στο σπίτι της Βραζιλίας, έδιωξε ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους του. Η «κατάρα» των χαμένων τελικών με το εθνόσημο έσπασε, αλλά κακά τα ψέματα. Όλοι περιμένουν από εκείνον κάτι μεγάλο και σε ένα Μουντιάλ. Στο τελευταίο του όπως ο ίδιος δήλωσε πριν το τουρνουά. Για να μπορέσει να μπει σε σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, θα πρέπει κατά πολλούς να προσθέσει στη συλλογή του και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κι ας μην το πάρει μόνος του όπως ο Ντιεγκίτο. Το 2014 έφτασε μία ανάσα από το να το καταφέρει και να βάλει από πολύ νωρίς τέλος σε αυτή την κουβέντα. Δεν τα κατάφερε. Αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία. Δυστυχώς για εκείνον, την ομάδα του και τους συμπατριώτες του όμως, τα πράγματα ήρθαν έτσι που από πολύ νωρίς σε ακόμη μία διοργάνωση, η Αργεντινή είναι με την πλάτη στον τοίχο. Αν και πήγε στο Κατάρ με πολύ μεγάλες προσδοκίες και καλύτερο κλίμα από ποτέ άλλοτε εδώ και πολλά χρόνια.

Το κάζο από τη Σαουδική Αραβία που σήμανε και την πρώτη ήττα της «αλμπισελέστε» μετά από 2,5 χρόνια σχεδόν, έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την Αργεντινή που απόψε (21:00), μία μέρα μετά τη συμπλήρωση δύο ετών από τον θάνατο του Μαραντόνα, παίζει την επιβίωσή της στη διοργάνωση με αντίπαλο το Μεξικό. Με νίκη μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης, παίρνει και πάλι την κατάσταση στα χέρια της αν και θα είναι στην… πρίζα μέχρι και την τελευταία στιγμή των ομίλων.

Με ισοπαλία θα κρέμεται σε μεγάλο βαθμό και από τους άλλους ενώ με ήττα τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αποχαιρετά και μαθηματικά από σήμερα τη διοργάνωση, βάζοντας τέλος στα όνειρα ενός ολόκληρου λαού αλλά και των εκατομμυρίων οπαδών της Αργεντινής σε όλο τον κόσμο που θέλουν να τη δουν ξανά στην κορυφή του κόσμου. Στην τελευταία ευκαιρία αυτής της φουρνιάς, με ηγέτη τον Μέσι.

Η σημερινή βραδιά ίσως αποδειχτεί ιστορική (για κακό λόγο) και για τον ίδιο τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. Στην περίπτωση που επικρατήσει το χειρότερο σενάριο και η Αργεντινή ηττηθεί από το Μεξικό, θα γραφτεί και το οριστικό φινάλε στην καριέρα του 35χρονου άσου με το εθνόσημο. Κι αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει γυρισμός όπως μετά τον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2016.

Αυτή τη φορά το τέλος θα είναι οριστικό και αν μη τι άλλο άδοξο. Ακόμη κι αυτοί που δεν ανήκουν στους… οπαδούς του, αλλά αγαπούν το ποδόσφαιρο, είναι δεδομένο πως δεν θα ήθελαν να δουν αυτή την ιστορία να τελειώνει έτσι. Όχι τόσο πρόωρα, όχι τόσο σκληρά. Aς μην προτρέχουμε όμως. Η μπάλα είναι στα πόδια του και τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη…

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024