Η εισαγωγή του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ στο σύμπαν του «The Crown» ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της 5ης σεζόν. Γνωρίζουμε τον Μοχάμεντ, γνωστό και ως Mου Mου, στο τρίτο επεισόδιο της 5ης σεζόν του «The Crown», το οποίο τον παρουσιάζει ως νεαρό άνδρα που μεγαλώνει στην Αίγυπτο, τις φιλοδοξίες του να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και την απόκτηση του Harrods, του διάσημου πολυκαταστήματος του Λονδίνου που είναι συνώνυμο της ίδιας της Βρετανίας.

Μόλις ο Μοχάμεντ αγόρασε το Harrods, πίστευε ότι αυτό θα ήταν το σημείο εισόδου του στην βασιλική οικογένεια, ώστε να γνωρίσει τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ που τόσο πολύ επιθυμούσε, όμως στις τελευταίες στιγμές του επεισοδίου, βλέπουμε ότι η βασίλισσα, η οποία θεωρούσε τον Αλ Φαγιέντ παρείσακτο και ενοχλητικό, στέλνει τη πριγκίπισσα Νταϊάνα (επίσης παρείσακτη, επίσης ενοχλητική για αυτήν) στη θέση της για να καθίσει δίπλα του σε έναν αγώνα πόλο.

Περνούσαν ωραία και αυτό έβγαινε προς τα έξω

Η συζήτηση που ακολουθεί μεταξύ της Νταϊάνα (Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι) και του Μου Μου (Σαλίμ Ντο) είναι μια από τις πιο ανάλαφρες και γοητευτικές στιγμές της σεζόν.

Ένα πρόσφατο επεισόδιο της σειράς podcast του «The Crown» περιλαμβάνει μια συνέντευξη με τον σκηνοθέτη του επεισοδίου, Άλεξ Γκαμπάσι, ο οποίος εξηγεί ότι η εκδοχή της σκηνής που μπήκε στο επεισόδιο είναι στην πραγματικότητα διαφορετική από αυτή που υπήρχε αρχικά στο σενάριο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χημεία των ηθοποιών τους οδήγησε να αυτοσχεδιάσουν και να επεκτείνουν την αρχική τους συζήτηση που είχε γραφτεί στο σενάριο.

Κόλλησαν μεμιάς

Στη σκηνή, όταν η Νταϊάνα κάθεται δίπλα στον Μοχάμεντ, όταν συστήνονται διαδραματίζονται τα εξής: Η Νταϊάνα, παρατηρώντας μια τσάντα με δώρα κάτω από το κάθισμα του Μοχάμεντ, ρωτάει «δώρα για την κυρία του αφεντικού;».

«Η αφεντικίνα φαίνεται αλλεργική σε μένα» απαντά ο Μοχάμεντ.

«Λοιπόν, τότε είμαστε δύο» του λέει, και από εκεί γεννήθηκε μια φιλία.

Ο Γκαμπάσι εξηγεί ότι ενώ ο Ντο και η Ντεμπίκι έκαναν για πρώτη φορά πρόβα τη σκηνή μαζί, η χημεία ήταν άμεση τόσο που έκοψε την πρόβα για να μην χαθεί ο ενθουσιασμός της πραγματικής συνάντησης δύο ανθρώπων για πρώτη φορά.

«Η ίδια η Ντεμπίκι είπε, νομίζω ότι δεν πρέπει να κάνουμε άλλο» εξηγεί ο Γκαμπάσι. «Είπα, ‘έχεις δίκιο, πρέπει να μην χάσουμε αυτή τη φρεσκάδα. Και όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια στιγμή στη σκηνή στην οποία όντως γελάει. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό της».

Ω, ένα ακριβό ρολόι

Αργότερα, όταν η Νταϊάνα σηκώνει τη σακούλα με τα δώρα για να ξεψαχνίσει τα δώρα που έφερε ο Μοχάμεντ για τη βασίλισσα, ο Γκαμπάσι προσθέτει: «Παρεμπιπτόντως, παρατείναμε αυτή τη σκηνή επειδή αυτοσχεδίαζαν. Δεν θα ψάχναμε τις σακούλες αρχικά. Δεν ήταν στο σενάριο. Και μετά συνέχισε να αυτοσχεδιάζει, ξέρετε, “Ένα ακριβό ρολόι!” αναφωνεί. Δεν υπήρχε καν ρολόι. Δεν υπήρχε τίποτα. Ήταν απλά υπέροχο. Συνέχισα να τους παρακολουθώ. Και μετά γελάει, καταλαβαίνεις; Έτσι φυσικά. Και την ερωτευόμαστε και τον ερωτευόμαστε κι αυτόν. Συγκλονιστική σκηνή».

Ενώ υπάρχουν δεκάδες σκηνές μεταξύ των ηθοποιών στο «The Crown» που τους δείχνουν να ξεδιπλώνουν τους δραματικούς τους ρόλους αυτή τη σεζόν, δεν υπάρχουν τόσες πολλές ελαφρές, κωμικές σκηνές, γι’ αυτό και αυτή ξεχωρίζει. Σε μια σειρά με τόσο αυστηρό σενάριο και έντονη έρευνα όπως το «The Crown», δεν είναι συχνό φαινόμενο οι ηθοποιοί να ξεφεύγουν από το σενάριο, αλλά σε αυτή την περίπτωση, αποτέλεσε μια από τις καλύτερες στιγμές της σεζόν.

Δείτε τη σκηνή

*Με στοιχεία από decider.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr