Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Maestro: Πέντε σκηνές που καθήλωσαν και έκαναν το κοινό να υποκλιθεί στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Maestro: Πέντε σκηνές που καθήλωσαν και έκαναν το κοινό να υποκλιθεί στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη

Από τη splatter σκηνή, στον ξυλοδαρμό της Μαρίας Καβογιάννη και το πρώτο γκέι φιλί

To «Maestro», η επιτυχημένη σειρά του MEGA που φέρει την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, έχει κερδίσει τους τηλεθεατές από το πρώτο κι όλας επεισόδιο και σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει ότι δικαίως μπήκε στο Netflix.

Ο δημιουργός του αφηγείται μια ιστορία πάθους και σύγκρουσης στους Παξούς, με φόντο την σκληρή, σύγχρονη πραγματικότητα.

Ενδοοικογενειακή βία, ομοφοβία, μη αποδοχή και ωμή κακοποίηση. Σκηνές της σειράς, που δυστυχώς, αποτελούν παθογένειες της σημερινής κοινωνίας και όχι φανταστικές σκηνές ενός σεναρίου.

Οι πέντε σκηνές που συγκλόνισαν

Στο χθεσινό, το έκτο κατά σειρά επεισόδιο, στο νησί εμφανίστηκε η ισχυρή και πλούσια Αλεξάνδρα, η σύζυγος του Ορέστη, την οποία ενσαρκώνει η Στεφανία Γουλιώτη. Σε μία από τις σκηνές -που χαρακτηρίστηκαν από τον συμβολισμό, την αλληγορία και τον σουρεαλισμό, για να μπορέσει να αποδοθεί ο ψυχισμός του ήρωα- στο μεγάλο πλούσιο τραπέζι, ο πρωταγωνιστής σκέφτεται τη ζωή του και στην επόμενη σκηνή φαντάζεται ότι τους έχει σκοτώσει όλους με ένα κηροπήγιο. Στη συνέχεια απολαμβάνει μόνος του, μέσα στα αίματα, το φαγητό του.

Κανείς από τους τηλεθεατές δεν περίμενε να δει αυτή τη splatter σκηνή και τα σχόλια στο Twitter ήταν αποθεωτικά.

Στο ίδιο επεισόδιο, μία ακόμα σκηνή που ξεχώρισε ήταν εκείνη με το ξέσπασμα της Αλεξάνδρας στο αυτοκίνητο.

Η ίδια μένει έγκυος αλλά έχει  κυστική ίνωση κι οι πιθανότητες για το μωρό της να έχει προβλήματα υγείας ήταν 50%. Συντετριμμένη επιλέγει να διακόψει την κύηση και να βάλει έναν ορό που θα σταματήσει την καρδιά του παιδιού. Αυτό σημαίνει πως για 24 ώρες θα το κρατά μέσα της νεκρό, κάτι που «γράφει» στη ψυχή της.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με έναν περίτεχνο και καθηλωτικό τρόπο στο «Maestro» προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα και να εγείρει συνειδήσεις.

Στο δεύτερο επεισόδιο, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία συνταρακτική σκηνή ενδοοικογενειακής βίας με την Μαρία Καβογιάννη και η ερμηνεία της ήταν υποδειγματική.

Ο τηλεοπτικός της σύζυγος, Χαραλάμπος, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Τσορτέκης, στρέφεται εναντίον του γιου τους, Σπύρου και της ίδιας. Έτσι, αφού ασκεί σκληρή βία στο γιο τους λόγω του ότι άκουσε πως είναι ομοφυλόφιλος και χτυπώντας τον με μία αλυσίδα, στη συνέχεια πράττει το ίδιο και στη μητέρα, την οποία κακοποιεί συστηματικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την προβολή της, τα social media πήραν φωτιά με αρκετούς χρήστες να τονίζουν πως η σκηνή αποτυπώνει τον πόνο με εικόνες που δύσκολα μπορεί αντέξει κάποιος.

Ακόμα μία σκηνή που έχει καθηλώσει είναι αυτή μεταξύ του Αντώνη και του Σπύρου στο δάσος. Τα δύο αγόρια συναντιούνται, για να κάνουν εξάσκηση στην σκοποβολή και έρχονται πιο κοντά, εκδηλώνοντας τον έρωτά τους.

Έτσι, προβάλλεται το πρώτο γκέι φιλί στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μετά από 19 χρόνια. Τότε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε σπάσει τα στεγανά της συντηρητικής ελληνικής τηλεόρασης και είχε παρουσιάσει το πρώτο γκέι φιλί στο «Κλείσε τα μάτια», με το ΕΣΡ να του επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Τέλος, από το Top 5 δεν θα μπορούσε να λείπει η ερωτική σκηνή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με την Κλέλια Ανδριολάτου. Στο τρίτο επεισόδιο, η φαντασίωση του Ορέστη ότι παίζει πιάνο με την Κλέλια στην αίθουσα μουσικής, φιλιούνται με πάθος και τελικά κάνουν έρωτα πάνω σε αυτό, άφησε τους τηλεθεατές με το στόμα ανοιχτό και έγινε πρώτο trend στο Twitter.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024