Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Νέα έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού - Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Ιταλία: Νέα έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού – Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Ο βασικός αναπαραγωγικός αριθμός αυξήθηκε στο 1,04 καθώς καταγράφεται νέα έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία, όπου οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εξαιτίας της αύξησης των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία.

Η Ιταλία καταγράφει το τελευταίο διάστημα έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 με τον δείκτη μεταδοτικότητας να είναι ξανά μεγαλύτερος της μονάδας (1,0), ανέφερε χθες Παρασκευή το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ISS).

Ο ιός εξαπλώνεται

Στην εβδομαδιαία έκθεση του ISS αναφέρεται ότι ο βασικός αναπαραγωγικός αριθμός αυξήθηκε στο 1,04 κατά το διάστημα 2-15 Νοεμβρίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ήταν στο 0,88 (στη φωτογραφία αρχείου από Flavio Lo Scalzo/Reuters, επάνω, γυναίκα περνάει μπροστά από το χρηματιστήριο του Μιλάνου).

Δείτε ακόμα – Στο μικροσκόπιο η «τριδημία» των ιών – Τα κοινά συμπτώματα και οι διαφορές

Oταν ο συγκεκριμένος δείκτης είναι μεγαλύτερος της μονάδας υποδηλώνει ότι ο ιός εξαπλώνεται, δηλαδή για κάθε ασθενή που αναρρώνει αντιστοιχεί πάνω από μία νέα μόλυνση.

Στο διάστημα 18-24 Νοεμβρίου καταγράφηκαν στην Ιταλία 388 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 353 (ανά 100.000 κατοίκους) μια εβδομάδα νωρίτερα.

Την περασμένη Δευτέρα το ίδρυμα GIMBE ανακοίνωσε ότι αυξάνονται εκ νέου οι εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία – ιδιαίτερα οι εισαγωγές σε ΜΕΘ (+22% σε εβδομαδιαία σύγκριση).

Εχουν αρθεί τα μέτρα

Eκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους επόμενους μήνες, αφού όσο η θερμοκρασία πέφτει και περισσότερες δραστηριότητες μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, διαμορφώνονται πιο ευνοϊκές συνθήκες για την εξάπλωση του κοροναϊού.

Στην Ιταλία έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, με εξαίρεση τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και άλλες δομές όπου συγκεντρώνονται άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 με επικαιροποιημένα σκευάσματα που προστατεύουν από νέα στελέχη του ιού, αλλά η ανταπόκριση των πολιτών είναι μικρότερη σε σύγκριση με προηγούμενα στάδια του εμβολιαστικού προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024