Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιγαίο: Νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικού UAV στην Κίναρο και τους Καλόγερους

Αιγαίο: Νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικού UAV στην Κίναρο και τους Καλόγερους

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας με μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετά πάνω από την Κίναρο και τους Καλόγερους, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της Τουρκίας που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 01:21, πάνω από την Κίναρο, στα 19.000 πόδια (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Baykar/AA).

Και στους Καλόγερους

Το ίδιο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει, νωρίτερα σήμερα, στις 00:44, υπερπτήση πάνω από τους Καλόγερους στα 19.000.

Δείτε ακόμα – Χουριέτ: Θα πάθουν έμφραγμα στην Αθήνα όταν υπογραφούν οι συμφωνίες Τουρκίας – Αιγύπτου

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Επιμένει στην πολιτική των παραβιάσεων

Η Τουρκία επιμένει στην πολιτική των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων. Μία πολιτική αμφισβήτησης που θεωρεί «ασφαλή» και χωρίς επιπτώσεις.

Χθες Πέμπτη, 18 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 91 παραβιάσεις στο Αιγαίο, εκ των οποίων οι έξι ήταν υπερπτήσεις πάνω από Μακρονήσι και Ανθρωποφάγους.

Ακόμα και αν οι παραβιάσεις συνιστούν «άσκηση ρουτίνας» στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, στην πραγματικότητα είναι μία σταθερή υπενθύμιση των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, αλλά και της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Με την Αθήνα να συνεχίζει την διεθνοποίηση όλων των τουρκικών προκλήσεων, απαντώντας άμεσα και επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου, όπως τονίζουν εμφατικά οι αρμόδιοι.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024