Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουί Τζο Χουάνγκ: Από πότε έχει να σκοράρει ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού και της Κορέας (vids)

Ουί Τζο Χουάνγκ: Από πότε έχει να σκοράρει ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού και της Κορέας (vids)

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει φέτος με τον Ουί Τζο Χουάνγκ. Σε συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Τον γύρο του κόσμου έκανε η σημερινή χαμένη ευκαιρία του Ουί Τζο Χουάνγκ. Η κλασικότερη απειλή της Κορέας στο ματς με την Ουρουγουάη που άνοιξε και για τις δύο την αυλαία του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Αυτή την ευκαιρία:

Και μιας και πλέον άπαντες γνωρίζουν την κακοδαιμονία που ακολουθεί τον 30χρονο σέντερ φορ. Πραγματικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να αναζητήσει κανείς δύο στοιχεία. Πρώτον; Πόσα συνεχόμενα αγωνιστικά λεπτά μετρά πλέον δίχως γκολ. Και δεύτερο από πότε έχει να σκοράρει είτε σε επίπεδο συλλόγων, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Από πότε… πριν τον Ολυμπιακό, καθώς σε φόντο Ερυθρόλευκο δεν έχει ανοίξει ακόμη λογαριασμό.

Το τελευταίο γκολ λοιπόν του Ουί Τζο Χουάνγκ είναι στη φιλική νίκη της Κορέας επί της Αιγύπτου (4-1) στις 14 Ιουνίου. Ακριβώς δηλαδή πριν από 163 ημέρες. Μάλιστα εκείνες τις ημέρες ο διεθνής άσος είχε ρέντα γενικώς καθώς είχε σκοράρει και σε ένα προηγούμενο φιλικό ματς της πατρίδας του, τον ίδιο μήνα, με αντίπαλο τη Βραζιλία: Το γκολ της τιμής στο βαρύ και ασήκωτο 1-5 (2/6).

Ποδοσφαιριστής με 30 γκολ σε 71 ματς με το εθνόσημο (49 συμ στην Ανδρών, 22 στην U-23) είναι ο Χουάνγκ. Και με 101 γκολ σε επίπεδο συλλόγων (τα 29 σε 98 ματς με τη Μπορντό). Ένα φορ που κάποια στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε στα 10 εκατ ευρώ. Έχει μπει όμως σε μια… άγονη ζώνη από εκείνες που σχεδόν δεν εξηγούνται. Γιατί το προηγούμενο γκολ σε επίπεδο συλλόγων είναι με τη Μπορντό στις 10 Απριλίου (3-1 τη Μετς). Δίχως το εθνόσημο δηλαδή έχει να σκοράρει ακριβώς 228 ημέρες.

Ο Χουάνγκ από τότε δεν έχει σκοράρει σε 999΄ (δίχως τις καθυστερήσεις) παρουσίας στους αγωνιστικούς χώρους. Ούτε ως τον επίλογο της περσινής σεζόν. Ούτε στα δύο ματς που έπαιξε φέτος με τη Μπορντό (συνολικά 20 λεπτά), Ούτε φυσικά με τον Ολυμπιακό (541΄). Και με την ευκαιρία: Έχοντας παίξει αυτά τα 20 λεπτά στη Μπορντό, ο Κορεάτης –που ανήκει στη Νότιγχαμ- δεν μπορεί να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης μέσα στη σεζόν. Αν υποθέσουμε ότι μπορεί να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό το Γενάρη, μπορεί να το κάνει αποκλειστικά μόνο για συνομοσπονδίες έξω από τη Γηραιά Ήπειρο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024