Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκπληξη από τα αποτελέσματα έρευνας - Αυτές είναι οι πέντε πιο βαρετές δουλειές

Έκπληξη από τα αποτελέσματα έρευνας – Αυτές είναι οι πέντε πιο βαρετές δουλειές

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, ρώτησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε πέντε διαφορετικά πειράματα σχετικά με τα επαγγέλματα που θεωρούσαν πιο βαρετά

Συχνά αναρωτιόμαστε αν κάναμε μία διαφορετική δουλειά, αν θα είμασταν πιο ικανοποιημένοι. Αυτό που ίσως δεν έχουμε σκεφτεί, αν η δουλειά μου κάνουμε ανήκει σε αυτές που θεωρούνται βαρετές.

Σύμφωνα με μελέτη, οι δουλειές στον χρηματοοικονομικό κλάδο μπορεί να είναι συχνά προσοδοφόρες – αλλά κάποιες από αυτές «μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε βαρετοί στους γύρω σας».

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, ρώτησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε πέντε διαφορετικά πειράματα σχετικά με τα επαγγέλματα και τα χόμπι που θεωρούσαν τα πιο βαρετά, καθώς και τα χαρακτηριστικά που πίστευαν ότι είχαν όσοι έκαναν αυτές τις δουλειές.

Τα χρηματοοικονομικά επαγγέλματα χαρακτηρίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ως ο πιο βαρετός κλάδος στον κόσμο, με τις θέσεις που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά να καταλαμβάνουν τις τέσσερις από τις πέντε πρώτες θέσεις με τα «πιο βαρετά» επαγγέλματα, στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω.

Οι άνθρωποι που κατέχουν αυτές τις θέσεις εργασίας δεν εκλαμβάνονται πάντοτε ως ιδιαίτερα ικανοί, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, γεγονός που εξέπληξε τουλάχιστον έναν από τους συγγραφείς της μελέτης. «Θα πίστευα ότι οι λογιστές θα θεωρούνταν βαρετοί, αλλά αποτελεσματικοί και τα τέλεια άτομα για να κάνουν καλή δουλειά ,με τη φορολογική σας δήλωση», σχολίασε ο Γουίζναντ βαν Τίμπουργκ, λέκτορας στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου και ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης.

Ο ίδιος λέει ότι ξεκίνησε τη μελέτη για να διερευνήσει το κοινωνικό στίγμα γύρω από την πλήξη και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ο ένας τον άλλον: «Η ειρωνεία είναι ότι η μελέτη της πλήξης είναι στην πραγματικότητα πολύ ενδιαφέρουσα και έχει πολλές επιπτώσεις στην πραγματική ζωή».

Οι πέντε πιο βαρετές δουλειές

Ακολουθεί η λίστα με τις πέντε πιο βαρετές δουλειές.

-Ανάλυση δεδομένων

-Λογιστική

-Ασφαλιστικές/φορολογικές υπηρεσίες

-Καθαρισμοί

-Τραπεζικά επαγγέλματα

Στον αντίποδα, η μελέτη έδειξε τις 5 πιο ενδιαφέρουσες δουλειές οι οποίες είναι οι εξής: Υποκριτική, Επιστήμη, Δημοσιογραφία, Επαγγελματίες υγείας, Διδασκαλία.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024