Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση: Συγκρίσεις και διλήμματα μέχρι τις κάλπες

Κυβέρνηση: Συγκρίσεις και διλήμματα μέχρι τις κάλπες

Το νέο μοντέλο των προεκλογικών περιοδειών με το οποίο θα κινηθεί η ΝΔ, ιδίως στις μεγάλες πρωτεύουσες, εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αχαΐα

Με την οικονομία, τα εθνικά και το κοινωνικό κράτος στο προσκήνιο προτίθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διατυπώνει συνεχώς εκλογικά διλήμματα, όπως πιστοποιούν οι παρεμβάσεις του στην πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής του στην – παραδοσιακά Κεντροαριστερή – Αχαΐα, όπου η ΝΔ παλεύει να ενισχύσει τη δυναμική της. Ο Πρωθυπουργός επιχείρησε, πρώτον, να κάνει ανοίγματα προς πάσα κατεύθυνση: στη δύσκολη για τους γαλάζιους δεξαμενή των νέων (κανονίζοντας και βραδινή έξοδο για ποτό), στο κομματικό ακροατήριο, στους τοπικούς παράγοντες με τους οποίους βρέθηκε σε εργοτάξια. Και, δεύτερον, προσπάθησε να στείλει σήμα αξιοπιστίας αντιπαραβάλλοντας τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ.

Το… φορμάτ της πρωθυπουργικής εξόρμησης σε έναν νομό που η ΝΔ έχασε το 2019 αλλά ο Μητσοτάκης τον θέλει «γαλάζιο» το 2023, αποκαλύπτει το περιεχόμενο και το ύφος συνολικά της προεκλογικής εκστρατείας, έναν «οδικό χάρτη» βάσει του οποίου θα κινηθεί η ΝΔ στις μεγάλες πρωτεύουσες. Και μόνο τα δύο χθεσινά σλόγκαν, «η Ελλάδα αλλάζει» και «Πάτρα του 2030», λένε πολλά για την κυβερνητική τακτική μέχρι τις εκλογές του 2023.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη

«Μια λάθος επιλογή μπορεί να τα πάει όλα πίσω. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει αδύναμη χώρα» ήταν το ρεζουμέ των μηνυμάτων Μητσοτάκη, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά στην Κουμουνδούρου σε όλα τα επίπεδα, μιλώντας τελικά για «τετραετία του ψέματος». Αλλωστε χαρακτήρισε την «αυτοδύναμη ΝΔ» ως «εγγύηση σταθερότητας» και «συστράτευσης», φράση που άμεσα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη «Πρωθυπουργό των Πάτσηδων, των υποκλοπών, της ακρίβειας».

Η πολιτική κόντρα έχει πλέον άρωμα εκλογών με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί την Ηρώδου Αττικού ότι θέτει «πλαστά διλήμματα» και με τον Μητσοτάκη να επιμένει στο «ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι στους ταραγμένους καιρούς;» – κοινώς, δείχνει από τη μία τη ΝΔ με Μητσοτάκη και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με Τσίπρα. «Μην μπλέκετε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, η εθνική» τόνισε ο ίδιος, αν και χαρακτήρισε «πρώτη δοκιμασία» και «νάρκη» την απλή αναλογική.

Πυρά κατά Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης κρατά επιπλέον στο τραπέζι την τακτική των συγκρίσεων. Ενδεικτική η προτροπή στους πολίτες να «θυμηθούν» την εποχή που η Ελλάδα «δεν στεκόταν καλά στα πόδια της» αλλά και η αιχμή για τον Τσίπρα αν θα συνεχιστεί η θωράκιση της άμυνας «ή θα λέμε κουβέντες του αέρα ότι θα ακυρώσουμε την ελληνογαλλική συμφωνία και δεν θα παραλάβουμε Rafale και Belharra». Παράλληλα, σχολίασε και τη στοχοποίηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με φόντο τις υποκλοπές, τονίζοντας: «Οι συκοφάντες διακινούν ότι το Predator δήθεν έσωσε την οικογένεια του Κυριάκου Πιερρακάκη στο Μάτι. Δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση στο πρόσωπο ενός πετυχημένου υπουργού, θέλουν να αμαυρώσουν την επιτυχία του ψηφιακού κράτους που όλοι αναγνωρίζουν… Το γελοίο και το χυδαίο μπορεί να έχουν και επικίνδυνες όψεις».

«80+ έργα για την Πάτρα του 2030»

Στη διαδρομή ο Μητσοτάκης ξεφύλλιζε στο αυτοκίνητο τον ειδικό τόμο υπό τον τίτλο «80+ έργα για την Πάτρα του 2030», που θα παρουσιάσει σήμερα από την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για τις υποδομές που εντάσσονται στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα διατεθούν πόροι 3,7 δισ. Οπως είπε ο Μητσοτάκης από το σημείο όπου κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος κόμβος (της Αχαγιάς) για την εθνική οδό Πάτρα – Πύργος, το πρώτο σκέλος του αυτοκινητόδρομου αναμένεται να παραδοθεί τρεις μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. «Ολος ο δρόμος θα παραδοθεί αρχές του 2025» τόνισε και κάρφωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του υπήρξαν «ραδιουργίες με διαπλεκόμενους εργολάβους». Για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου είπε ότι «είχε καταντήσει σαν το «γεφύρι της Αρτας»» ενώ παρέστη στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Ροδοδάφνη – Ρίο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024