Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την Παρασκευή

Κιβωτός του Κόσμου: Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την Παρασκευή

Τα καθήκοντά της αναλαμβάνει ήδη από την Παρασκευή η νέα διοίκηση στην Κιβωτό του Κόσμου. Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου θα συνοδεύσει στον Κολωνό τη νέα πρόεδρο του Οργανισμού, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ.

Στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό θα βρεθούν -σύμφωνα με πληροφορίες του in- την Παρασκευή η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και η νέα διοίκηση του Οργανισμού, μετά την απόφαση για άμεση απομάκρυνση από τη διοίκηση του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του.

Το νέο ΔΣ, με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, θα αναλάβει το ιδιαιτέρως δύσκολο έργο του, καλούμενο να εξασφαλίσει πρωτίστως την εύρυθμη λειτουργία του και την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στον Οργανισμό, την ώρα που συνεχίζεται ο καταιγισμός καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών, αλλά και η ανάδειξη στοιχείων που αποδεικνύουν κακή και αδιαφανή οικονομική διαχείριση, εις βάρος, προφανώς, των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης- Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη για τα οικονομικά του οργανισμού – Πλεονασματικοί ισολογισμοί

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα» αναφέρουν στην πρώτη ανακοίνωσή τους τα μέλη του νέου ΔΣ του Οργανισμού.

Οι άμεσες προτεραιότητες

«Πρώτο μέλημα μας» συνεχίζουν «είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.»

Επίσης, «οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της »Κιβωτού του Κόσμου»».

Παράλληλα, καταλήγουν, «είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών».

Στο τιμόνι της Κιβωτού η Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Οικονομολόγος στο επάγγελμα η Αλεξάνδρα Μαρτίνου βρίσκεται στη θέση της προέδρου για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η πολύχρονη ενασχόληση της με ευάλωτα άτομα και παιδιά που έχουν ανάγκη αποτελεί σημαντικό εχέγγυο.

Με δική της πρωτοβουλία, ιδρύθηκε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «η Χαρά», και αφορμή στάθηκε η γνωριμία της το 1980 με μια οικογένεια που είχε παιδί που έπασχε από σύνδρομο Down.

Η «Χαρά» αποτέλεσε τη βάση για να δημιουργηθεί η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που απαρτίζεται από δέκα σωματεία.

Ειδικότερα, πρόκειται για μια Ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων που εργάζονται από το 1996 με σκοπό την ευημερία παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την ασθένεια.

Επίσης, πρωτοστατεί στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν βρέφη, παιδιά και εφήβους σε ανάγκη.

Η κυρία Μαρτίνου, παντρεμένη με τον Ανδρέα Μαρτίνο, μέλος της ισχυρής οικογένειας εφοπλιστών Μαρτίνου, είναι μητέρα τριών παιδιών της Αταλάντης, του Κίκου και της Αλίκης.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024