Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Συμμαχία ακτιβιστών απειλεί τα έσοδα μετά την επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ

Twitter: Συμμαχία ακτιβιστών απειλεί τα έσοδα μετά την επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ

Η νέα καμπάνια θα μπορούσε δυνητικά να καταφέρει νέο πλήγμα στην πολύπαθη Twitter Inc., η οποία αντλεί το 90% των εσόδων της από τις διαφημίσεις.

Συμμαχία ακτιβιστών για τα πολιτικά δικαιώματα παρότρυνε τους διαφημιστές να αποσύρουν τις καταχωρίσεις τους από το Twitter, μετά την κίνηση του νέου ιδιοκτήτη Έλον Μασκ να ξεπαγώσει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λογαριασμός του τέως προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος αποκλείστηκε από το Twitter μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις που υποκίνησαν την εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, ενεργοποιήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έπειτα από δημοσκόπηση του Μασκ μεταξύ των ακολούθων του.

Διαβάστε επίσης: Το Twitter σνόμπαρε τον Ντόναλντ Τραμπ, τώρα ο Τραμπ σνομπάρει το Twitter

Η έκκληση των ακτιβιστών θα μπορούσε δυνητικά να καταφέρει νέο πλήγμα στην πολύπαθη Twitter Inc., η οποία αντλεί το 90% των εσόδων της από τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα της.

Οι ομάδες στη συμμαχία Stop Toxic Twitter επισήμαναν ότι ο Μασκ είχε αρχικά δηλώσει ότι δεν θα επανέφερε μπλοκαρισμένους λογαριασμούς πριν συσταθεί ειδικό συμβούλιο και αποφασιστεί συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο Μασκ «ψεύδεται από την αρχή» κατήγγειλε ο .Άνγκελο Καρουσόν πρόεδρος της Media Matters, αριστερής πλατφόρμας που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:  Ουάσιγκτον και Βερολίνο ανησυχούν για το χάος που έφερε ο Μασκ στο Twitter

«Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες ο Μάσκ οπισθοχώρησε από κάθε υπόσχεση που είχε δώσει σε ηγέτες οργανώσεων πολιτικών δικαιωμάτων αλλά και σε διαφημιστές» δήλωσε η Τζέσικα Κονζάλες, η οποία έχει ηγετική θέση στην ομάδα υποστήριξης της δημοκρατίας και των ΜΜΕ Free Press.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες πάγωσαν τις διαφημίσεις τους στο Twitter λόγω ανησυχίας για τις προθέσεις του Μασκ όσον αφορά την «απόλυτη» ελευθερία του λόγου, ωστόσο ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας παραπονέθηκε αυτό το μήνα ότι η πίεση των ακτιβιστών έχει ήδη προκαλέσει «μεγάλη πτώση στα έσοδα».

Από τους 100 πιο σημαντικούς πελάτες της πλατφόρμας σύμφωνα με τις διαφημιστικές δαπάνες, οι 51 έχουν παύσει τη συνεργασία, σύμφωνα με ιδιωτικές συζητήσεις εντός της συμμαχίας, δημόσιες ανακοινώσεις, αλλά και στοιχεία δαπανών που παραχώρησε η εταιρία μετρήσεων Pathmatics, σύμφωνα με τον Καρουσόν.

«Είναι σημαντικό για τους διαφημιστές με μεγάλα κονδύλια να δηλώσουν ότι έχουν σταματήσει» είπε.

Η συμμαχία πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να κατονομάσει αργότερα τις εταιρείες που συνεχίζουν τη συνεργασία με την πλατφόρμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024