Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: Νέα ανατριχιαστική μαρτυρία - Ο ρόλος της πρεσβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα ανατριχιαστική μαρτυρία – Ο ρόλος της πρεσβυτέρας

«Πιέζαν παιδιά, 4-5 ετών, να φάνε ένα φαγητό, και τα παιδιά το έφτυναν επειδή δεν μπορούσαν να το καταπιούν», λέει η κοπέλα για την Κιβωτό του Κόσμου

Νέες ανατριχιαστικές καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» συνεχίζουν να έρχονται στο φως, ενώ σφίγγει ο κλοιός των ερευνών για το καθεστώς λειτουργίας των δομών της οργάνωσης, του πατρός Αντωνίου Παπανικολάου.

Αυτή τη φορά, ένα 18χρονο κορίτσι που έμεινε σε δομή της ΜΚΟ, δίνει τη δική του μαρτυρία για όσα βίωσε, περιγράφοντας μια άκρως ζοφερή πραγματικότητα διαβίωσης των παιδιών σε μια δομή που είχε ως αποστολή την ανατροφή παιδιών σε ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και πιο υγιές από το οικογενειακό περιβάλλον από το οποίο απομακρύνθηκαν.

Η πρεσβυτέρα μας τιμωρούσε για να συμμορφωθούμε

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το κορίτσι, αναφέρεται σε απομόνωση και στέρηση φαγητού που επιβάλλονταν στην ίδια και σε άλλα παιδιά επειδή «δεν ακολουθούσαν τους κανόνες», σε ξυλοδαρμούς που έχει δει με τα μάτια της και  σε χαστούκια σε παιδιά ακόμη και από τον πατέρα Αντώνιο.

Στη μαρτυρία της η κοπέλα εμπλέκει και την πρεσβυτέρα, που «μας τιμωρούσε για να συμμορφωθούμε». Οπως κατήγγειλε, η πρεσβυτέρα, «έχει σχέση σε όλα αυτά, ήταν πολύ επιθετική, μας έλεγε «δίνω τα πάντα για εσάς και δεν σέβεστε τίποτα» και εννοείται ότι επέβαλε και τιμωρίες».

Η κοπέλα περιέγραψε, επίσης, πως για 4 μήνες της επέβαλαν απομόνωση από τα μέλη της «μεγάλης ομάδας» επειδή, όπως της είπαν «επηρεάζα άλλα παιδιά».

«Αυτό που μου έχει μείνει στα άλλα παιδιά γιατί τα έβλεπα και πονούσα, ήταν παιδιά παιδιά 4-5 ετών να τα πιέζουν να φάνε ένα φαγητό, και τα παιδιά το έφτυναν επειδή δεν μπορούσαν να το καταπιούν» πρόσθεσε η κοπέλα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024