Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: «Οι πυρηνικοί σταθμοί χρειάζονται προστασία από ρωσικές δολιοφθορές»

Ζελένσκι: «Οι πυρηνικοί σταθμοί χρειάζονται προστασία από ρωσικές δολιοφθορές»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι άφησε ανοιχτό παράθυρο για ρωσικές δολιοφθορές σε πυρηνικούς σταθμούς.

O Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στα μέλη του ΝΑΤΟ για την εγγύηση της προστασίας των πυρηνικών σταθμών από ρωσικές δολιοφθορές.

«Όλα τα κράτη ενδιαφέρονται να μην έχουμε κανένα επικίνδυνο επεισόδιο στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις», είπε ο Ζελένσκι μέσω βίντεο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη. «Όλοι χρειαζόμαστε εγγυημένη προστασία από ρωσικές δολιοφθορές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ζελένσκι: «Μπορούμε να μείνουμε χωρίς φως, αλλά όχι χωρίς ελευθερία»

Ανταλλαγή κατηγοριών από Ρωσία και Ουκρανία για τους βομβαρδισμούς

Ο ελεγχόμενος από τη Ρωσία πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία βομβαρδίστηκε το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας ανησυχία για το ενδεχόμενο σοβαρού ατυχήματος μόλις 500 χιλιόμετρα από το Τσερνόμπιλ, τον τόπο της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής παγκοσμίως το 1986.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται διαρκώς για επιθέσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός. Το Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές ποια πλευρά ήταν υπεύθυνη για τους βομβαρδισμούς του Σαββατοκύριακου.

Τι ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), δήλωσε ότι τέτοιες επιθέσεις ενέχουν κίνδυνο μεγάλης καταστροφής. Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ, ΙΑΕΑ Ραφαέλ Γκρόσι κατήγγειλε χθες, Κυριακή, τα «σκόπιμα και στοχευμένα» πυρά εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, ζητώντας «να σταματήσει αυτή η τρέλα».

Η Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο βομβαρδισμός της Ζαπορίζια θα μπορούσε να προκαλέσει ένα σοβαρό πυρηνικό ατύχημα, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες της ότι ευθύνονται οι ουκρανικές δυνάμεις.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας για μια, όπως είπε, «πολιτική γενοκτονίας» καθώς οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ζωτικής σημασίας αστικές υποδομές. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους στην Ουκρανία, αλλά παραδέχεται ότι έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία πληγμάτων εναντίον υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων υποδομών.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024