Κουρδικές επιθέσεις σημειώθηκαν, το πρωί της Δευτέρας, στη νότια Τουρκία, με τις πρώτες πληροφορίες από την τουρκική πλευρά να κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι τα πλήγματα προήλθαν από «τρομοκράτες του YPG/PKK», εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τη Βόρεια Συρία, οι οποίες έπληξαν στόχους στην επαρχία Γκαζιαντέπ.
Οι ρουκέτες έπληξαν ένα λύκειο, δύο σχολεία και ένα φορτηγό στην πόλη Καρμακίς, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση.
Δείτε εικόνες
Αντίποινα για τη στρατιωτική επίθεση
Η είδηση για την εκτόξευση ρουκετών από τη Συρία έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά από στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.
Παρότι το PKK αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην αιματηρή επίθεση στην Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης στις 13 Νοεμβρίου, η Άγκυρα θεωρεί πως κρύβεται πίσω από την επίθεση και προχώρησε σε αντίποινα.
Τουρκικά μαχητικά έβαλαν στο «στόχαστρο» βάσεις του PKK και της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, δήλωσαν σχετικά Τούρκοι αξιωματούχοι.
Κούρδοι αξιωματούχοι από τη Συρία έκαναν λόγο για νεκρούς αμάχους από τις αεροπορικές επιδρομές.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας