Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα μαθηματικά του τίτλου

Τα μαθηματικά του τίτλου

Στην περίπτωση που η Αγγλία κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο οι παίκτες της θα μοιραστούν μπόνους 13 εκατ. στερλινών (περίπου 15 εκατ. ευρώ).

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά», δήλωσε κάποτε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, αλλά τα λόγια του δεν εμπόδισαν τους μαθηματικούς να ασχολούνται με το δημοφιλές άθλημα. Αυτή τη φορά προσπάθησαν να ανακαλύψουν τον νικητή του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τρεις προσπάθειες, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της εταιρείας δεδομένων Nielsen και οι ειδικοί στη στατιστική We Global Football κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: η Βραζιλία θα σηκώσει το τρόπαιο και θα γίνει για έκτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Σε όλα τα σενάρια υπάρχει το Superclasico με την Αργεντινή στα ημιτελικά. Σε δύο περιπτώσεις (Οξφόρδη, Nielsen) η Βραζιλία νικά στον τελικό το Βέλγιο και σε μία την Πορτογαλία.

Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη από τις προβλέψεις προέρχεται από το Ιράν το οποίο θα νικήσει τις ΗΠΑ και την Ουαλία και θα προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Τα μπόνους

Στην περίπτωση που η Αγγλία κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο οι παίκτες της θα μοιραστούν μπόνους 13 εκατ. στερλινών (περίπου 15 εκατ. ευρώ). Κάθε παίκτης θα λάβει από 500.000 στερλίνες (574.000 ευρώ) ενώ για τον προπονητή Γκάρεθ Σαουθγκέιτ προβλέπεται μπόνους 3 εκατ. στερλινών (περίπου 3,45 εκατ.).

Στη νικήτρια ομάδα η FIFA προσφέρει μπόνους 50 εκατ. δολαρίων (περίπου 48,4 εκατ. ευρω) και στη φιναλίστ 40 εκατ. δολάρια (περίπου 38 εκατ. ευρώ).

Πήραν μαζί το φαγητό τους

Από 900 κιλά κρέας πήραν μαζί τους στο Κατάρ οι αποστολές της Αργεντινής και της Ουρουγουάης. Το asado, το ψήσιμο του κρέατος, αποτελεί κάτι σαν ιεροτελεστία για τους λαούς των δύο λατινοαμερικάνικων χωρών που είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές κρέατος στον κόσμο. Αλλωστε η Αργεντινή προτίμησε να αλλάξει ξενοδοχείο στο Κατάρ και να μετακομίσει σε πανεπιστημιακό καμπ όπου θα μπορούν οι παίκτες να κάνουν μπάρμπεκιου.

Απευθείας σύνδεση Ισραήλ – Κατάρ

Η πρώτη απευθείας πτήση από το Ισραήλ στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε χθες μετά την ειδική άδεια που έδωσε η Ντόχα για να ταξιδέψουν όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Γράφτηκε ιστορία», σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Λίορ Χάιατ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν οι Παλαιστίνιοι από τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πτήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δική του ξανά η θέση

Χωρίς αντίπαλο εξασφαλίζει την τρίτη θητεία του στον προεδρικό θώκο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο. Μια αρκετά προσοδοφόρος θέση καθώς από το 2016 που έχει αναλάβει τα ηνία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχει λάβει σε μισθούς και μπόνους το ποσό των 15,8 εκατ. δολαρίων.

«Εδώ Πρόεδρος»

Αν χτυπήσει το κινητό σας τηλέφωνο και στην οθόνη γράφει POTUS μην αιφνιδιαστείτε. Θα σας καλεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Μπάιντεν. «Εγραφε POTUS. Από εκεί προερχόταν» εξηγούσε ο προπονητής της αμερικανικής ομάδας Γκρεγκ Μπερχάλτερ για την ταυτότητα του τηλεφωνήματος.

Το… love island του Ριτσάρλισον

Ρώτησε η δημοσιογράφος τον Ριτσάρλισον τι θα κάνει στη ζωή του όταν αποσυρθεί. Η απάντηση του Βραζιλιάνου προκάλεσε σάλο στη Βραζιλία. «Θα αγοράσω ένα νησί και θα μείνω εκεί με πολλές γυναίκες, όπως στη φωτογραφία του Ροναλντίνιο». Κανείς δεν έχει μάθει ακόμα την αντίδραση της συντρόφου του Σάντρα Ολιβέιρα.

Θεατής ρέκορντμαν

Ο καναδός φίλαθλος Λι Κόρμις θα προσπαθήσει να δει όσο περισσότερα παιχνίδια του Μουντιάλ μπορεί ώστε να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Προς το παρόν το ρεκόρ κρατά ο Τουλάνι Ενγκόμπο ο οποίος παρακολούθησε 31 αγώνες στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το 2010, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο Κόρμις έχει βάλει στόχο τους 41 αγώνες στο Κατάρ και η προσπάθειά του ξεκίνησε χθες με τον εναρκτήριο αγώνα των διοργανωτών με τον Ισημερινό.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024