Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μώραλης: Πολλαπλά τα οφέλη για τον Πειραιά μετά την έλευση του μετρό

Γιάννης Μώραλης: Πολλαπλά τα οφέλη για τον Πειραιά μετά την έλευση του μετρό

Η εικόνα του Πειραιά μετά την έλευση του μετρό

Για τα αναπτυξιακά έργα στον Πειραιά, την αξιοποίηση του Πύργου, την ανάπλαση του Μικρολίμανου, την ανάπλαση της ακτής Θεμιστοκλέους και την κρουαζιέρα στον Πειραιά μίλησε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Πειραία, Γιάννης Μώραλης

Η εικόνα του Πειραιά μετά την έλευση του μετρό

Ο κος Μώραλης ανέφερε συγκεκριμένα για την έλευση του μετρό με τις νέες τρεις στάσεις: «Είναι μία αλλαγής σελίδας στην λειτουργία της πόλης, άλλωστε το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Πειραιά καταγραφόταν ως το νούμερο ένα πρόβλημα».

Ο δήμαρχος  τόνισε ότι «μετά από δέκα χρόνια υπομονής οι κάτοικοι που Πειραιά ήρθε η ώρα να χαρούν» και ήδη άλλαξε προς το καλύτερο η κυκλοφορία στον Πειραιά.

«Μιλώντας με το Διοικητή της Τροχαίας τα αποτελέσματα ήδη είναι ορατά και υπάρχει μεγάλη διευκόλυνση και ελάφρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος», σημείωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να αναγνωρισούν και τα πολλαπλά οφέλη από την έλευση του μετρό και την σύνδεση με το αεροδρόμιο, η οποία φέρνει ανάπτυξη στην αγορά και τουρισμό.

Σχετικά με την αστοχία που καταγγέλθηκε για την λειτουργία του μετρό ο δήμαρχος Πειραιά ξεκαθάρισε: «Απευθύνθηκα ήδη στην ΣΤΑΣΥ και θα έχουμε επίσημη απάντηση την Δευτέρα» και τόνισε ότι το μετρό λειτουργεί με ασφάλεια και πληρότητα.

Τα αναπτυξιακά έργα στον Πειραιά

«Με χαροποιεί ιδιαίετερα ότι ο Πειραιάς είναι στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια. Στο θέμα της κρουαζιέρας είμαι υπέρ, θεωρώ ότι για να γίνει ο Πειραιάς προορισμός πρέπει να αναπτύξει το home porting, δηλαδή να ξεκινάει και να τελειώνει στο λιμάνι του Πειραιά. Βλέπουμε ότι γίνονατο πολλές ιδιωτικές επενδύσεις στον Πειραιά, επίσης».

Σχετικά με τις διαφορές της πρώτης και δεύτερης θητείας ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι η πόλη είναι πιο καθαρή, πιο φιλική και η πόλη έχει γίνει πιο εξωστρεφής.

Ωστόσο ο δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα καθημερινά προβλήματα, όπως είναι στα οδοστρώματα και στα πεζοδρόμια.

«Έχουμε μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 25%»

Στόχος είναι ενόψει του δύσκολου χειμώνα να γίνουν και παρεμβασεις στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Μώραλης ανέφερε: «Οι παρεμβάσεις της αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να είναι καθοριστικές στα κομμάτια της ακρίβειας. Για πρώτη φορά μετά το 1974 έχουμε μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 25%, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο δήμαρχος Πειραιά σχετικά με τις παρακολουθήσεις – «Θα πρέπει να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθούν ευθύνες»

Ο Γιάννης Μώραλης σχολίασε σχετικά με το πολιτικό θρίλερ των υποκλοπών: «Κάθε πολίτης όταν ακούει και διαβάζει τέτοια πράγματα έχει διάφορα συναισθήματα. Ένα συναίσθημα είναι έκπληξη, εγώ δυσκολεύομαι ακόμα και τώρα να πιστέψω ότι υπάρχει ένα τόσο εκτεταμένο κύκλωμα.

«Για να λυθούν οι απορίες θα πρέπει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δικής της εξουσία και η δικαστική εξουσία να κάνουν αυτό που πρέπει και σύντομα να έχουμε αποτελέσματα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά για τον Ολυμπιακό

Ο Γιάννης Μώραλης σημείωσε σχετικά με την ομάδα των ερυθρόλευκων: «Δεν μπορεί μία ομάδα να παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

»Φέτος έγινε ένας σχεδιασμός, είχαμε την κακιά στιγμή να εμπιστευούμε τον Μάρτινς, οποίος έδωσε πολλά στην ομάδα, δυστυχώς αυτή η παράταση συνεργασίας δεν ευοδώθηκε και μπήκαμε σε ένα κυκεώνα αλλαγών και πολλές προσθήκες σημαντικών παικτών.

»Νομίζω όμως ο Ολυμπιακός θα ανακτήσει τις δυνάμεις του, υπάρχει πάθος και από την ιδιοτησία και από τους παίκτες, αλλά και από τον κόσμο πολύ περισσότερο».

Ο Δήμαρχος του Πειραιά έκανε την πρόβλεψη ότι για την ομάδα του Ολυμπιακού μπορεί να υπάρξουν νέες προσθήκες και τόνισε ότι υπάρχει η αναμονή να δει ο κόσμος καλύτερο ποδόσφαιρο, αφού στα τελευταία παιχνίδια και με την Φράιμπουργκ και τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.

«Ο Ολυμπιακός δεν τα παρατάει ποτέ και είναι άκρως ανταγωνιστικός» υπενθύμησε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024