Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιβωτός του Κόσμου: «Κακώς δεν μίλησαν όσοι λένε πως γνώριζαν», λέει η Μιχαηλίδου

Κιβωτός του Κόσμου: «Κακώς δεν μίλησαν όσοι λένε πως γνώριζαν», λέει η Μιχαηλίδου

Η κ. Μιχαηλίδου, σχολιάζοντας τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου σημείωσε επίσης την ανάγκη αποιδρυματοποίησης των παιδιών.

Στις σοκαριστικές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την «Κιβωτό του Κόσμου» αναφέρθηκε και σήμερα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαήλιδου μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε τα όσα είπε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας στην ίδια εκπομπή, ότι ο ίδιος είχε πληροφορηθεί περιστατικά με κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά στην «Κιβωτό του Κόσμου» τις οποίες – όπως είπε – «δεν ήθελα να πιστέψω».

Ο κ. Σούρας τόνισε πως έμαθε και ονόματα από ανθρώπους που γνώριζαν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, προσθέτοντας όμως πως αυτά που πληροφορήθηκε είναι ακόμη πιο σκληρά από όσα έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής.

«Κακώς δεν μίλησαν…»

«Κακώς δεν μίλησαν νωρίτερα όσοι λένε πως γνώριζαν», σχολίασε η κ. Μιχαηλίδου,  τονίζοντας ότι υπάρχει 24ώρη γραμμή καταγγελιών για περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είπε ακόμη ότι «δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου». Η μόνη καταγγελία που γνωρίζουμε είναι εκείνη που έχει προωθήσει στις Αρχές ο «Συνήγορος του Πολίτη».

«Αναγκαία η αποιδρυματοποίηση των παιδιών»

Μιλώντας εξάλλου, στην ΕΡΤ, η ίδια σημείωσε πως «η καταγγελία την οποία έφερε στο φως ο Συνήγορος του Πολίτη, δείχνει την πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη που έχουμε, αυτό που λέω εδώ και 3,5 χρόνια, αποιδρυματοποίησης των παιδιών. Όσο καλή και να είναι μια δομή, ακόμα και αν αποδειχθεί λανθασμένη και αναληθής η καταγγελία, όσο καλή και να είναι μια δομή, τα παιδιά δεν πρέπει να είναι σε δομές. Οι δομές είναι κακοποιητικές όχι μόνο αν κάνουν κακοποίηση σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική στα παιδιά, αλλά είναι κακοποιητική μόνο και μόνο από το κομμάτι ότι το παιδί δεν έχει μια αποκλειστική σχέση με έναν γονέα, έναν ανάδοχο ή έναν το γονέα».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024