Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Οικονόμου: «Με τον Παππά στο δικαστήριο, ο Τσίπρας κάνει τον τιμητή»

Γιάννης Οικονόμου: «Με τον Παππά στο δικαστήριο, ο Τσίπρας κάνει τον τιμητή»

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «τεκτονικό ρήγμα», που χωρίζει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «έλλειμα δημοκρατίας» με αφορμή τις υποκλοπές, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «την ημέρα που ξεκινά στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη του πιο στενού του συνεργάτη, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, κ. Ν. Παππά, κατηγορούμενου μάλιστα για βαρύτατα αδικήματα, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να παραδώσει μαθήματα Δημοκρατίας και να κάνει τον τιμητή».

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου: Το σχέδιο διαφυγής – Ζητούνται κινήσεις εξωστρέφειας

«Παράλληλα, εξακολουθεί να αμφισβητεί τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και να υποτιμά τη λαϊκή ετυμηγορία, ισχυριζόμενος πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη θέση του επειδή τάχα το 2019 τον επέλεξαν συμφέροντα», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα»

Αναφορικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ο κ. Οικονόμου κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην απορεί για την κριτική που δέχεται, εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην αμυντική θωράκιση της χώρας, η οποία», – όπως είπε – «δεν υπήρξε καθόλου απρόκλητη».

«Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που απείλησε ότι θα καταργήσει την αμοιβαία αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, εάν δεν υπάρχει – λέει – ελληνική προστιθέμενη αξία, την ίδια ώρα που η Ελλάδα υποδεχόταν δύο ακόμα νέα Rafale. Αναφορά, που μόνο σε συμφέροντα μεσαζόντων παραπέμπει», τόνισε.

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «από τη μία λοιπόν υπάρχει ο κ. Τσίπρας, που, επειδή δεν ξέρει τι να κάνει για την πραγματικότητα, κάνει αυτό που ξέρει καλά: κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό χωρίς στοιχεία και τεκμήρια. Με μόνο του όπλο τη λάσπη, παρότι η κ. Φωτίου, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Μαντζουράνης αποδόμησαν πλήρως το συκοφαντικό του αφήγημα».

Και από την άλλη, προσέθεσε, «υπάρχει η κυβέρνηση, που μεριμνά ουσιαστικά για την προστασία της ποιότητας ζωής από τις παγκόσμιες κρίσεις, θωρακίζει τη χώρα από τις έξωθεν επιβουλές και ενισχύει θεσμικά τη Δημοκρατία μας».

«Αυτό είναι το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024