Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Παππάς: Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016

Νίκος Παππάς: Ξεκινά το Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016

Ο Νίκος Παππάς, παραπέμφθηκε σε δίκη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Ανοίγει σήμερα το μεσημέρι, στον Άρειο Πάγο, η αυλαία του πέμπτου Ειδικού Δικαστηρίου στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Στις τρεις το μεσημέρι η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, η οποία είναι η πρόεδρος του Δικαστηρίου θα κηρύξει την έναρξη της δίκης .

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα καθίσει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Το εδώλιο μοιράζεται ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος φέρεται ως συνεργός στην αξιόποινη πράξη του πρώην υπουργού.

Παράλληλα με τη δίκη Παπαγγελόπουλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο Ειδικό Δικαστήριο που θα διεξάγεται παράλληλα με αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Οι δύο δίκες θα «στεγάζονται» στην ίδια αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και θα διεξάγονται, εναλλάξ, κάθε μεσημέρι, κατόπιν συνεννόησης για τις δικασίμους που θα ορίζονται!

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα περί εικονικής συναλλαγής του με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο προκειμένου να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή των 3 εκ. ευρώ που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει τόσο στη Βουλή όσο και στη Δικαιοσύνη πως κεντρικό ρόλο στο σχέδιο αυτή είχε ο Νίκος Παππάς, καθ’ υπόδειξη του οποίου, έγινε η εικονική σύμβαση με το λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο, προκειμένου η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι της δικής της επιρροής.

Ο επιχειρηματίας έχει υποστηρίξει πως γνώριζε πως θα καταστεί κατηγορούμενος αλλά το έκανε για να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψή του. Από την πλευρά του ο Νίκος Παπάς αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024