Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλετε λοιπόν να φύγετε από το Twitter; Προσέξτε τους κινδύνους

Θέλετε λοιπόν να φύγετε από το Twitter; Προσέξτε τους κινδύνους

Μην ανησυχείτε, υπάρχει ζωή και πέρα από το Twitter -και ίσως καλύτερη. Τι να προσέξετε για να βγείτε «σωστά» από τα δίχτυα του.

Τώρα που ο «Chief Twit», Ίλον Μασκ, απέκτησε επίσημα το Twitter, ίσως σκέφτεστε να φύγετε από αυτό αλλά αναρωτιέστε πού να πάτε.

Αν ναι, δεν είστε μόνοι. Ενώ ορισμένοι χρήστες παραμένουν γενναία στην πλατφόρμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, άλλοι εγκαταλείπουν το πλοίο. Σύμφωνα με έκθεση του Reuters, το Twitter χάνει τους πιο ενεργούς χρήστες του – οι «heavy tweeters» αποτελούν το 10% των χρηστών, αλλά αντιπροσωπεύουν το 90% των tweet της πλατφόρμας. Και τώρα με τον Μασκ επικεφαλής, πολλοί χρήστες που είναι επιφυλακτικοί για τα σχέδιά του να περιορίσει τον έλεγχο του περιεχομένου δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το Twitter εντελώς.

Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και είστε έτοιμοι να φύγετε από την εποχή του Μασκ, ήρθατε στο σωστό μέρος. Ακολουθεί ένας εύχρηστος οδηγός ευεξίας για το πώς να εγκαταλείψετε το Twitter και να ξεκινήσετε μια νέα ζωή πέρα από το scroll down.

Γνωρίστε τις συνέπειες

Τεχνικά, η αποχώρηση από το Twitter ονομάζεται «απενεργοποίηση» του λογαριασμού σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Twitter πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Ο λογαριασμός σας > Απενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Αλλά πριν κάνετε το βήμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Όταν απενεργοποιείτε το λογαριασμό σας, έχετε 30 ημέρες για να τον ενεργοποιήσετε ξανά, αν αλλάξετε γνώμη. Μετά το πέρας των 30 ημερών, όλα τα δεδομένα σας διαγράφονται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτό το επόμενο βήμα είναι ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική εξόδου από το Twitter.

Κατεβάστε τα δεδομένα σας

Υπάρχει τρόπος να κατεβάσετε ένα αρχείο με όλα τα tweets και τα δεδομένα σας, οπότε φροντίστε να το κάνετε αυτό πριν απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για το πώς να κατεβάσετε τα δεδομένα σας. Σημείωση: Το Twitter αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για την επεξεργασία αυτού του αιτήματος, οπότε προγραμματίστε ανάλογα.

Εξερευνήστε εναλλακτικές λύσεις για το Twitter

Έχετε λοιπόν κατεβάσει τα δεδομένα σας και έχετε απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας στο Twitter. Τώρα ήρθε η ώρα να καλύψετε το κενό σε σχήμα πουλιού Twitter που θα εμφανιστεί στη ζωή σας. Αυτό ξεκινά με την εύρεση εναλλακτικών εφαρμογών για να αντικαταστήσετε την ιεροτελεστία της κύλισης των tweets μέχρι να ματώσουν τα μάτια σας και τα δάκτυλά σας.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις:

Mastodon

Ένα αποκεντρωμένο δίκτυο διακομιστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Tribel

Σαν μια ροή στο Facebook που είναι πιο προσαρμόσιμη, ώστε να έχετε λιγότερη επαφή με τον μακρινό συγγενή σας και περισσότερη επαφή με τους ανθρώπους με τους οποίους θέλετε να είστε σε επαφή.

Discord

Ουσιαστικά είναι θεματικά βασισμένα δωμάτια συνομιλίας. Μεγάλη απήχηση στους gamers.

BeReal

Αν σας λείπει η παρόρμηση να μεταδώσετε το πού βρίσκεστε, το BeReal σας στέλνει καθημερινά μια προτροπή για να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία.

Τα μεγάλα ονόματα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο καθιερωμένες πλατφόρμες, επίσης: Facebook, Instagram, Reddit, TikTok κ.λπ.

Πηγαίνετε σε μυστική αποστολή αρχικά

Αν η σκέψη να εγκαταλείψετε το Twitter σας προκαλεί άγχος αποχωρισμού, σκεφτείτε να φτιάξετε έναν λογαριασμό-φάντασμα. Αν αγαπάτε αυτό το πολύτιμο μπλε σημάδι δίπλα στον επαληθευμένο λογαριασμό σας και τους ακολούθους για τους οποίους δουλέψατε τόσο σκληρά, μια λύση θα ήταν να κρατήσετε αυτόν τον λογαριασμό και να φτιάξετε έναν νέο μυστικό λογαριασμό αλά «finstagram». Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγχετε τις λίστες σας στο Twitter και να παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα, χωρίς να υποβάλλετε τον εαυτό σας στην κόλαση του Twitter feed.

Εναλλακτικές στρατηγικές αντιμετώπισης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – ας πούμε, το WiFi σας πέφτει, ή δεν έχετε βρει την κατάλληλη εφαρμογή αντικατάστασης, ή απλά σας λείπει η τρομακτική συγκίνηση του scroll down στο Twitter – πρέπει να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο για να μοιράζεστε δημόσια τις απόψεις σας. Για το σκοπό αυτό, σας προτείνουμε να βγείτε στο δρόμο και να φωνάξετε αυτό που κανονικά θα μπορούσατε να έχετε γράψει στο Twitter.

Μια άλλη επιλογή: να κρεμάσετε μια από αυτές τις ψηφιακές πινακίδες στο παράθυρό σας και να την ενημερώνετε συνεχώς.

Βγείτε έξω και αγγίξτε το γρασίδι

Ίσως αποφασίσατε να εγκαταλείψετε το Twitter όχι μόνο εξαιτίας της τοξικής ερημιάς στην οποία φοβάστε ότι θα μετατραπεί υπό την ηγεσία του Μασκ, αλλά επειδή χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την αδυσώπητη έλξη της ροής μέσω της κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα. Σε αυτή την περίπτωση, σας συνιστούμε να αποσυνδεθείτε, να βγείτε έξω και να αγγίξετε γρασίδι.

«Αν και το άγγιγμα του γρασιδιού είναι ένα διαδικτυακό αστείο, μήπως ήρθε η ώρα όντως να απομακρυνθούμε σιωπηλά και να αγγίξουμε το γρασίδι;» ρωτά η Κατριόνα Μόρτον για το Mashable. «Μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα από τη συμβουλή να αποσυνδεθούμε; Και είναι τελικά δυνατό να «αγγίξουμε πραγματικά το γρασίδι»»;

Θα στοιχηματίζαμε ότι, ναι, είναι εφικτό και συνιστάται.

Μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε ότι υπάρχει μια πραγματικότητα πέρα από τον διαδικτυακό κόσμο, γι’ αυτό σας συνιστούμε να την ξαναγνωρίσετε με μικρά βήματα. Εκτός από το να αγγίξετε το γρασίδι, δοκιμάστε να χαμογελάσετε σε κάποιον, να πάτε μια βόλτα ή ακόμα και να κοιτάξετε τον ήλιο κατάματα. Όταν ένας άγνωστος ανταποδώσει το χαμόγελό σας με ένα καχύποπτο βλέμμα ή όταν καούν τα μάτια σας από την ακτινοβολία, θα ξέρετε ότι επιστρέψατε στην πραγματικότητα. Δεν είναι υπέροχο;

Δείτε το βίντεο

*Με στοιχεία από mashable.com

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024