Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία προωθούν οι Ιατρικές Σχολές Μελβούρνης και Πάτρας

Συνεργασία προωθούν οι Ιατρικές Σχολές Μελβούρνης και Πάτρας

Με αφορμή το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελλήνων γιατρών της Διασποράς, οι Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Μελβούρνης και Πάτρας υπέγραψαν μεταξύ τους συνεργασία ανταλλαγής φοιτητών

Αποστολή in στη Μελβούρνη

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν οι Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Μελβούρνης και Πάτρας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με στόχο την βελτίωση της επιστημονικής εκπαίδευσης, αρχικά με την ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ιατρικών σχολών που μετέχουν στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Η πρώτη ανταλλαγή μπορεί να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι με την ορκωμοσία των άριστων αποφοίτων του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης με τον όρκο του Ιπποκράτη στην Κω, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Summer School που οργανώνει το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο.

Η υπογραφή της συνεργασίας έγινε στο πλαίσιο του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελλήνων γιατρών της Διασποράς που πραγματοποιείται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ.

Το σύμφωνο υπέγραψαν η Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Μελβούρνης Καθηγήτρια Νίκολα Λαουτενσλάγκερ, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής της Πάτρας, Καθηγητής Γιώργος Αντωνάκης και ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του προέδρου του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας Καθηγητή Μαρίνη Πιρπιρή, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλη Παπαστεργιάδη και του Γενικού Προξένου της Μελβούρνης Μανώλη Κακαβελάκη.

Με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου, έγινε η αποκάλυψη της προτομής του Ιπποκράτη στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου η οποία πραγματοποιείται σε Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο.

Το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης διαθέτει σε ετήσια βάση πάνω από 400 εκατ. δολ. Αυστραλίας σε έρευνα για τον καρκίνο, την παιδιατρική, τις λοιμώξεις και τις νευροεπιστήμες.

Με αφορμή τη συμφωνία συνεργασίας, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και το Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Γιώργος Πατούλης, τόνισε στη διάρκεια του Συνεδρίου, ότι στόχος είναι η καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους ασθενείς αδιακρίτως, γι΄ αυτό όμως χρειάζεται περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, ενδυνάμωση της πρόληψης, αντιμετώπιση των κρίσεων, αλλά και εξάλειψη των ανισοτήτων.

Παράλληλα είναι αναγκαία και η προώθηση του Τουρισμού Υγείας με Ασκληπιεία Θεραπευτήρια, για την ενίσχυση της ανάπτυξης της Ελλάδας.

Επισημαίνοντας ότι η πανδημία άλλαξε την παγκόσμια αντίληψη για την υγεία, σημείωσε πως η Αττική μαζί με άλλες 39 περιφέρειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας της Ευρώπης, εντάχθηκε σε πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου του ΠΟΥ για 11 ασθένειες.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Κων. Πάντος, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας, ενώ τόνισε ότι στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής, η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας είναι εκρηκτική. Η συσσώρευση της γνώσης είναι τόσο εντατική που η παραδοσιακή εκπαίδευση δεν αρκεί, οπότε είναι απαραίτητη η δημιουργία δικτύου εκπαίδευσης και η περαιτέρω εξειδίκευση των γιατρών για ενίσχυση της απασχολησιμότητας.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, υπεγράφη Σύμφωνο Αδελφοποίησης μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Μελβούρνης.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024