Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάλτα – Ελλάδα 2-2: Μια… λαμπάδα στον Φούντα, γλίτωσε από κάζο την Εθνική

Μάλτα – Ελλάδα 2-2: Μια… λαμπάδα στον Φούντα, γλίτωσε από κάζο την Εθνική

Φιλική ισοπαλία για την Ελλάδα στο National Stadium Ta’ Qali. Μπακασέτας και Φούντας βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την Εθνική του Πογέτ να μένει στο 2-2 με την Μάλτα. Εσωσε τα προσχήματα ο άσος της DC Γιουνάιτεντ

Πιο πολύ σε… αγγαρεία έφερνε το φιλικό της Εθνικής μας ομάδας στο National Stadium Ta’ Qali. «Αχρωμη» και δίχως φαντασία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Ελλάδα έμεινε στο 2-2 με την Μάλτα.

Κάτω από τη… βάση ο βαθμός που πήρε η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ στην Μάλτα, με την «γαλανόλευκη» να εμφανίζει αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι.

Με τρομερό σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ελλάδα ο Μπακασέτας, με τους Μαλτέζους να φέρνουν «τούμπα» το ματς μέσα σε 14΄στο δεύτερο ημίχρονο. Εξαιρετικός ο Ταξιάρχης Φούντας, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και απέτρεψε το κάζο για την Εθνική στο 86ο λεπτό. Μάλιστα, ο άσος της DC Γιουνάιτεντ έφτασε και μια ανάσα από την απόλυτη ανατροπή του σκηνικού.

Μία φάση, ένα γκολ

Με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα γκολποστ, παρέταξε την Ελλάδα στη Μάλτα ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ ξεκίνησε και τον Χατζηγιοβάνη.

Λιγοστές οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική μας ομάδα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να αδυνατεί να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Η «γαλανόλευκη» δυσκολευόταν να αποκτήσει ρυθμό στο παιχνίδι της, με την πρώτη φάση του αγώνα να προέρχεται από τους γηπεδούχους. Στο 14′ το διαγώνιο σουτ του Τεουμά, πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη η μπάλα.

Η Ελλάδα έκανε συνεχώς επιθέσεις από τη δεξιά πλευρά του Χατζηγιοβάνη και τη μοναδική φορά που επέλεξε να παίξει από τα αριστερά, βρήκε το γκολ. Στο 39ο λεπτό, ο Πέλκας συνέκλινε ωραία και βρήκε τον Τάσο Μπακασέτα. Υπέροχος ελιγμός του αρχηγού ανάμεσα σε τρεις παίκτες, οβίδα με το αριστερό και η μπάλα στο πλεκτό της Μάλτας για το 0-1 της ομάδας του Πογέτ.

Μάλιστα, στο 44′, η «γαλανόλευκη» βρήκε ξανά δίχτυα με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Αλλαξαν τα πάντα στο δεύτερο μέρος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Γκουστάβο Πογέτ φρέσκαρε την εντεκάδα του. Η Ελλάδα μπήκε δυνατά και στο 49ο λεπτό, ο Ιωαννίδης σούταρε από πλάγια θέση, με τον Μπονέλο να αποκρούει.

Ωστόσο, μια στιγμή αδράνειας στην γαλανόλευκη άμυνα, αρκούσε για να γίνει η «ζημιά». Στο 54΄ ο Ντε Γκαμπριέλε βγήκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη από ωραία κάθετη μπαλιά και σκόραρε για το 1-1.

Το γκολ «έριξε» την Εθνική και στο 65′, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεούμα ανέλαβε την εκτέλεση, γράφοντας το 2-1.

Στη συνέχεια ο Πογέτ έριξε στη μάχη τον Φούντα, με την απόδοση της Ελλάδας να ανεβαίνει κατακόρυφα. Η «γαλανόλευκη» πίεσε και στο 77′ υπήρξε μια φάση που σήκωσε μπόλικη… σκόνη. Οι παίκτες της Εθνικής μας ζήτησαν πέναλτι, ο ρέφερι δεν υπέδειξε κάποια παράβαση και εν συνεχεία, μοίρασε κόκκινες και κίτρινες στον πάγκο για τις έντονες διαμαρτυρίες.

Η Ελλάδα ήταν μονίμως στο 1/3 της Μάλτας, με τον Φούντα να… προειδοποιεί στο 84′. Ο Μπορέλο κατέβασε «ρολά» σε μακρινό σουτ, αλλά δύο λεπτά μετά, δεν είχε την ίδια απάντηση. Σεντρα του Κυριακόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον άσο της DC Γιουνάιτεντ που εκτέλεσε για την ισοφάριση.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Φούντας έφτασε μια ανάσα από την ανατροπή. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έπιασε ένα τρομερό βολ πλανέ, με τον γκολκίπερ της Μάλτας να αποκρούει εντυπωσιακά. Κάπως έτσι, η… μπίλια έκατσε στην ισοπαλία.

ΜΑΛΤΑ (Γκίλμπερτ Άγκιους): Μπονέλο, Ζαν Μποργκ (80’ Μιχάλεφ), Πέπε, Στιβ Μποργκ (46’ Απάπ), Πολ Μπονγκ (80’ Κρίστενσεν), Γκιγιομιέ, Τεουμά, Καμενζούλι, Ντίμεχ (80’ Τζόουνς), Ντεγκαμπριέλ (80’ Σαταριάνο), Τζόσεφ Μπονγκ (52’ Κορμπαλάν).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46’ Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80’ Κυριακόπουλος), Σιώπης (80’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (46’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Πέλκας (67’ Φούντας), Ιωαννίδης (67’ Δουβίκας).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024