Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε λειτουργία το 1ο Δημοτικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σε λειτουργία το 1ο Δημοτικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ξεκίνησε η νέα δομή επαγγελματικού προσανατολισμού από τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών που εκτός των άλλων προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική και ψυχομετρικά τεστ σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στη νέα Δομή που δημιουργείται και τίθεται πλέον στη διάθεση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Το πρώτο Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Βόρεια Ελλάδα παρουσιάστηκε στην πρώτη Ενημερωτική Ημερίδα για τη λειτουργία του, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών.

«Ο σπόρος που ρίξαμε έχει ήδη ξεκινήσει να αποδίδει και σήμερα, εδώ, ξεκινάμε μία ακόμη καινούργια πρωτοπόρα Δομή, το πρώτο, σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, Δημοτικό Κέντρο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που εδράζεται στην πεποίθησή μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, την αρχή της εγγύτητας και της επικουρικότητας, να ασχολείται με σύγχρονα ζητήματα, ευαίσθητα προβλήματα, τα οποία απασχολούν την κοινωνία και ειδικά τη νέα γενιά, όπως τα θέματα της μόρφωσης των παιδιών μας.

Από σήμερα ένα νέο χρήσιμο εργαλείο τίθεται στη διάθεση των μαθητών και των μαθητριών μας, προκειμένου να «μετρήσουν» τις κλίσεις τους και τα ενδιαφέροντά τους ώστε να κάνουν την ορθή επιλογή για την επαγγελματική τους κατεύθυνση.

Και σε αυτή τους την επιλογή ο δήμος στέκεται αρωγός εξασφαλίζοντας την παροχή αυτή δωρεάν, με το κόστος να καλύπτεται πλήρως από το δημοτικό ταμείο», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, στην έναρξη της Ημερίδας.

Πηγή φωτογραφίας: Fb Δήμου Νεάπολης – Συκεών

Το νέο Δημοτικό Κέντρο που δημιουργείται έρχεται να δώσει στήριξη καθώς πλέον νέες κατηγορίες επαγγελμάτων έχουν προκύψει, τις οποίες πρέπει να κατανοήσουν τα παιδιά, και οι εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενημερωτικής Ημερίδας μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να λάβουν απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων και απορίες αναφορικά με τα θέματα που τους απασχολούν για την επιλογή επαγγέλματος, τις δυνατότητες που δίνει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν,τις λύσεις σε προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν στο δρόμο προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τα οφέλη που φέρνει το νέο Δημοτικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Επιπλέον, η αναπλ. προϊσταμένη του τμήματος Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και ψυχολόγος, Νικολέττα Δαλάτση, ανέφερε τον τρόπο λειτουργίας του νέου Δημοτικού Κέντρου, που μέσω των Συμβουλευτικών Σταθμών του δήμου Νεάπολης – Συκεών μπορεί κάθε γονιός να αιτηθεί τη συμμετοχή για το παιδί του, στο Πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, Α’ και Β’ Λυκείου των σχολείων του δήμου μας.

Στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ατομικά το αποτέλεσμα του ερωτηματολογίου με εξειδικευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού μέσα στο δημαρχιακό κτήριο Νεάπολης, ώστε να καταλήξουν στις σπουδές και στο επάγγελμα που ταιριάζει στον καθένα και την καθεμιά», σημειώνοντας πως «ο δήμος είναι εδώ για σας, είμαστε όλοι εδώ για εσάς».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024