Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
smart #3 SUV: Το επόμενο coupe SUV βήμα

smart #3 SUV: Το επόμενο coupe SUV βήμα

Μια διαρροή προδίδει τις πρώτες εικόνες για το επόμενο μοντέλο της smart, ένα SUV κατηγορίας C το οποίο αναμένεται να υιοθετήσει την ονομασία #3, αισθητική ανάλογη του #1 και φυσικά αμιγή ηλεκτροκίνηση

H ολική επαναφορά της smart ως κοινοπραξία των Geely-Daimler, ξεκίνησε με το #1, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover που συνοδεύεται με υψηλές προσδοκίες χάρη σε μια σειρά χαρακτηριστικών που φιλοδοξούν να συνδυάσουν το επιτυχημένο παρελθόν της γερμανοτραφούς φίρμας με ένα ακόμα πιο επιτυχημένο μέλλον.

Πλέον η smart ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα με την μορφή ενός μεγαλύτερου crossover το οποίο αποκαλύπτεται πρόωρα χάρη σε μια διαρροή από το γραφείο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών της Κίνας.

Το νέο μοντέλο υιοθετεί μια coupe-SUV λογικής σχεδίαση που σε κάθε περίπτωση δεν διαφέρει αισθητικά από το ήδη γνωστό μοντέλο της smart. Aν έπρεπε κανείς να υποθέσει τα προϊόντικά σχέδια της smart με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο μοντέλο της φίρμας υιοθετεί την ονομασία #3, θα πρέπει να υπάρξει και ένα μοντέλο με την ονομασία #2 το οποίο αναμένεται να υιοθετήσει μια πιο παραδοσιακή και όχι coupe, SUV σχεδίαση.

Επιστρέφοντας στη διαρροή, η αισθητική αποτελεί προφανώς μετεξέλιξη, σε μεγαλύτερες διαστάσεις του #1 τον σχεδιασμό του οποίου υπογράφει ο Gorden Wagener. Έτσι και το νέο μοντέλο υιοθετεί αντιστοίχως λεία σμιλεμένες επιφάνειες, ανάλογα φωτιστικά σώματα και τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό της τρίτης κολώνας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των διαρροών, το #3 θα προσφέρεται με διαφορετικά χρώματα οροφής-αμαξώματος,  καθρεπτών και spoiler καθώς και μια ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις του, το smart #3 έχει μήκος 4,4 μέτρα, 1,8 μέτρα πλάτος και 1,6 μέτρα ύψος. Παράλληλα θα υπάρξει και έκδοση με επιμηκυμένο μεταξόνιο και πιθανότατα τετρακίνηση η οποία θα έχει μήκος 4,5 μέτρων. Αν και μένει να αποδειχθεί κατά πόσο αμφότερες οι εκδόσεις θα έρθουν και στην Ευρώπη, οι συγκεκριμένες διαστάσεις σημαίνουν ότι το μοντέλο θα είναι σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με οτιδήποτε έχει παρουσιάσει η smart στο παρελθόν, προσφέροντας στη γερμανική φίρμα έναν άμεσο ανταγωνιστή στο μελλοντικό και εξίσου ηλεκτροκίνητο MINI Countryman το οποίο αναμένεται το 2024.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά σύνολα, οι ανεπίσημες αναφέρουν δύο διαθέσιμες εκδόσεις με ισχύ 156 και 270 ίππων ενώ δεδομέ αν στην αθέατη πλευρά του θα βρεθεί η πλατφόρμα SEA της Geely χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία για την χωρητικότητα των μπαταριών που θα αναλαμβάνουν να τροφοδοτούν τα παραπάνω σύνολα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024