Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατία: Κηδεύτηκε ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν άλλοτε σύντροφος του Κάρλος το Τσακάλι

Τρομοκρατία: Κηδεύτηκε ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν άλλοτε σύντροφος του Κάρλος το Τσακάλι

Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν συμμετείχε στην απαγωγή ομήρων στον ΟΠΕΚ, στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 1975, επίθεση που ενορχήστρωσε ο τρομοκράτης Iλιτς Ραμίρες Σάντσες, ή Κάρλος το Τσακάλι.

Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από ouest-france.fr), άλλοτε μέλος οργάνωσης της γερμανικής άκρας αριστεράς (σ.σ. των «Επαναστατικών Πυρήνων»), μεταμελημένος σύντροφος στα όπλα του διαβόητου Κάρλος το Τσακάλι, κηδεύτηκε χθες Δευτέρα στη δυτική Γαλλία, όπου βρήκε καταφύγιο τα χρόνια του 1990, κατά τη διάρκεια της διαφυγής του.

Καταδικάστηκε στη Γερμανία

Πέθανε την 9η Νοεμβρίου σε ηλικία 75 ετών, σύμφωνα με αγγελτήριο που δημοσιοποίησε η οικογένεια. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα στη Σεντ Ονορέν Λα Γκιγιόμ, στη Νορμανδία, όπου βρήκε καταφύγιο το 1993 με πλαστή ταυτότητα, ως τη σύλληψή του πέντε χρόνια αργότερα από την αντιτρομοκρατική.

Δείτε ακόμα – H «17 Nοέμβρη» θα επιβιώσει, δηλώνει ο περιβόητος τρομοκράτης Κάρλος

Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν καταδικάστηκε στη Γερμανία το 2001 να εκτίσει εννιά χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην απαγωγή ομήρων στον ΟΠΕΚ στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 1975, επίθεση που ενορχήστρωσε ο τρομοκράτης Iλιτς Ραμίρες Σάντσες, ή Κάρλος το Τσακάλι, υπήκοος Βενεζουέλας.

Η ομάδα έξι ενόπλων σκότωσε έναν ιρακινό σωματοφύλακα, έναν αυστριακό αστυνομικό κι έναν υπάλληλο του ΟΠΕΚ, προτού πάρει 70 ομήρους.

Αποκήρυξε την τρομοκρατία

Ο Χανς-Γιοάχιμ Κλάιν ουδέποτε αρνήθηκε πως συμμετείχε στην ενέργεια αυτή. Το 1977, ομολογούσε την εμπλοκή του μέσω του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel και διαβεβαίωνε πως αποκήρυσσε πλέον την τρομοκρατία.

Αποφυλακίστηκε από τις γερμανικές αρχές το 2003 κι επέστρεψε στη Σεντ Ονορέν Λα Γκιγιόμ, όπου έζησε έκτοτε, σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024