Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεπόλια: Τα στοιχεία 9 ανδρών που αναγνώρισε η 12χρονη αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Σεπόλια: Τα στοιχεία 9 ανδρών που αναγνώρισε η 12χρονη αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Τα προφίλ των ατόμων που αναγνώρισε στην τελευταία της κατάθεση η ανήλικη -και δεν έχουν ακόμα συλληφθεί- προσπαθεί να ολοκληρώσει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Την ώρα που εννέα βιαστές βρίσκονται προφυλακισμένοι για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων που χειρίζεται τις έρευνες εξακολουθεί να συγκεντρώνει στοιχεία για το βρόμικο κύκλωμα που είχε στήσει ο 53χρονος Ηλίας Μίχος.

Όπως προκύπτει, το 12χρονο κορίτσι στην τελευταία του κατάθεση αναγνώρισε αρκετά από τα άτομα που της υπέδειξαν σε φωτογραφίες οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός τους έφτανε στους 13, με τους τέσσερις να έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Για τα υπόλοιπα άτομα, η ανήλικη έδωσε στους αστυνομικούς όσα στοιχεία γνώριζε για τα ραντεβού ή την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσα από το προφίλ που χειριζόταν ο παιδοβιαστής και μαστροπός Ηλίας Μίχος.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων θα ερευνήσουν σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα ηλεκτρονικά ίχνη των προσώπων αυτών και θα αναζητήσουν μέχρι ποιο σημείο έφτασαν οι συνομιλίες των δύο πλευρών.

Μένει πλέον να φανεί αν τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν και θα παραδοθούν στον ανακριτή είναι ικανά ώστε να εκδοθούν εντάλματα για νέες συλλήψεις.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο Ηλίας Μίχος να είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει δύο ακόμη νεαρά κορίτσια ηλικίας 14 ετών. Οι αστυνομικοί θα ανασύρουν από το κινητό του διαγραμμένα αρχεία, τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν επιπλέον «φως» στην φρικτή αυτή υπόθεση.

Η οικογένεια στο πλευρό της μητέρας

Την ίδια ώρα, η μητέρα της 12χρονης αναμένει την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών για το εάν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη.

«Πάει η γιαγιά τα βλέπει, για τη μάνα είναι πάρα πολύ δύσκολα γιατί δεν βλέπει τα παιδιά της, θέλει να πεθάνει. Ήταν κορίτσι, στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Αυτή δεν κοίταξε ποτέ τον εαυτό της, πάντα κοίταγε τα παιδιά και τον άντρα της. Μία γυναίκα που υπέστη όλο αυτό το μαρτύριο να την έχουνε μέσα; Κρίμα δεν είναι; Τα παιδάκια κρίμα είναι», ανέφερε η θεία της 12χρονης.

Η 12χρονη πάντως, στην κατάθεσή της αθωώνει πλήρως τη μητέρα της:

«Είχα δύο κινητά. Η μαμά μου τα έβλεπε. Έβλεπε με ποιους μιλάω. Αλλά εγώ διέγραφα τα μηνύματα. Είχα δικό μου κωδικό. Η μαμά μου δεν τον γνώριζε. Το Blindchat ήταν σε φάκελο που τον είχα κρύψει. Δεν ήταν εύκολο κάποιος να τη δει».

Αναζητούν τον «Μιχάλη»

Αντίθετα με τα όσα λέει για τη μητέρα της, η 12χρονη κατακεραυνώνει τον περιβόητο Μιχάλη, ένα πρόσωπο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα αλλά φέρεται ωστόσο να έκλεινε και εκείνος ραντεβού.

«Με τον Μιχάλη δεν έχω συναντηθεί ποτέ. Ο Ηλίας έστελνε μηνύματα στον Μ. λέγοντας ότι είμαι εγώ που τα στέλνω. Του είχε πει ότι έχω ανάγκη από λεφτά κι αυτός έβρισκε φίλους του. Και ο Μιχάλης μου έκλεινε τα ραντεβού μέσω Instagram και τους έδινε το τηλέφωνό μου. Στον Μ. είχα πει ότι είμαι 16», είπε η 12χρονη στην κατάθεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, εντόπισαν «ροζ» φωτογραφίες και βίντεο με το κοριτσάκι και στα κινητά ορισμένων εκ των ήδη συλληφθέντων, υλικό το οποίο τους είχε στείλει ο Ηλίας Μίχος.

«Αυτή η γυναίκα, αν σκεφτείς 8 παιδιά τι να προλάβει; Να ψωνίσει, να τα πάει σχολείο, να τα πλύνει… Είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν και εγώ είχα πάει παλιά και ψώνιζα από εκεί πέρα στα παιδάκια κανένα παγωτό, καμία σοκολάτα όταν πήγαινα και είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη όλη η γειτονιά εκεί πέρα «σαν τον Μίχο δεν υπάρχει» όπου έβλεπε φτωχό έτρεχε, αυτός όμως είχε τον σκοπό του γιατί έτρεχε», λέει η θεία της 12χρονης.

Ο Μίχος μάλιστα φέρεται ότι ζητούσε από 20 έως 25 ευρώ για γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες και 50 έως 70 ευρώ για τα «ροζ» βίντεο. Εκείνο όμως, που εξετάζεται, είναι το εάν ο Ηλίας Μίχος, έχοντας «παγιδεύσει» με κάμερες το μαγαζί του, είχε τη δυνατότητα να μεταδίδει «ζωντανά» από το υπόγειο της φρίκης.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα παιδιά

Η θεία της 12χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News, περιγράφει την κατάσταση των παιδιών της οικογένειας που φιλοξενούνται σε δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Η γιαγιά λέει ότι τα παιδιά είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση που ακούνε όλα αυτά για την μάνα τους, στηρίζουν την μάνα. Τι δεν έκαναν; Ό,τι μπορούσαν κάνανε, όλοι επάνω σε αυτά τα παιδάκια ήταν. Τα παιδάκια είναι κρίμα, είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Σίγουρα δεν είναι καλά και αυτό το σοκ που πάθαμε όλοι κανένας δεν είναι καλά».

Οι διαδικασίες έχουν ήδη κινηθεί ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στην αγκαλιά συγγενικών τους προσώπων.

«Η θεία λένε ότι θα πάρει την … και δεν ξέρω ποιο άλλο θα αποφασίσει γιατί και η … χωρίς κανένα αδελφάκι δεν μπορεί να είναι στην Λευκάδα. Τα άλλα να τα κρατήσει η γιαγιά. Η αδελφή μου κράταγε 8 παιδιά, έρχονταν από το σχολείο ‘τι φαγητό έχει μαμά;’, ‘δεν θέλω θα πάω στην γιαγιά’, έφευγαν και τα 8, πήγαιναν στην γιαγιά.

»Η γιαγιά το Σαββατοκύριακο που δεν πήγαιναν σχολείο τα πήγαινε παντού. Έχασε τον ύπνο της η γυναίκα, όλη χάσαμε τον ύπνο μας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 4 από τα 6 ανήλικα παιδιά θα πάνε στη γιαγιά, ενώ δύο στη θεία στη Λευκάδα. Επιπλέον, τα συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας, ο πατέρας, η γιαγιά και η θεία, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα παιδιά, θα μπορούν να τα βλέπουν και να επικοινωνούν μαζί τους.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024