Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«The Crown»: Τα νέα δράματα πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού Μπάκιγχαμ

«The Crown»: Τα νέα δράματα πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού Μπάκιγχαμ

Η πέμπτη σεζόν εκτείνεται από το 1991 έως το 1997, μια περίοδο έξι χρόνων που ήταν γεμάτη από δράματα πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μπάκιγχαμ.

Τις ημέρες που ακολούθησαν τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η σειρά εκτοξεύτηκε στο top 10 του Netflix, οι δύο πρώτοι της κύκλοι προσέλκυσαν χιλιάδες νέους τηλεθεατές και η συνολική τηλεθέασή της αυξήθηκε σχεδόν 800%. Εννέα εβδομάδες αργότερα, και με τη Βρετανία να αναζητεί ακόμα τις ισορροπίες της με τον νέο μονάρχη, η πέμπτη σεζόν του «The Crown» έκανε πρεμιέρα στις 9 Νοεμβρίου εν μέσω καταιγισμού σχολίων. Για κάποιους, ήταν λανθασμένη η επιλογή της πλατφόρμας να βγάλει στον αέρα τα 10 νέα επεισόδια της σειράς τόσο σύντομα μετά τον χαμό της Ελισάβετ, αφού ο εν λόγω κύκλος είναι εμπνευσμένος από τα οικογενειακά σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας τη δεκαετία του 1990. Για άλλους, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας Τζον Μέιτζορ και Τόνι Μπλερ αλλά και η ηθοποιός Τζούντι Ντεντς, το πρόβλημα είναι η ακροβασία του «The Crown» ανάμεσα σε φανταστικά και πραγματικά γεγονότα. Αυτή η μετέωρη κατάσταση ανάγκασε το Netflix να συμπεριλάβει στο προωθητικό υλικό της σειράς τη λεζάντα «εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα μυθοπλασία».

Η πέμπτη σεζόν εκτείνεται από το 1991 έως το 1997, μια περίοδο έξι χρόνων που ήταν γεμάτη από δράματα πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μπάκιγχαμ. Στο επίκεντρο βρίσκεται βέβαια το πολύ δημόσιο διαζύγιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου. Στα επεισόδια φαίνεται πώς βίωσε ο καθένας από τους δύο την κατάρρευση του γάμου τους αλλά κυρίως η δυστυχία που έκρυβε μέσα της η Νταϊάνα. Εγκαταλελειμμένη από τη βασιλική οικογένεια, αποκαρδιωμένη από την απιστία του συζύγου της και με τις δολοπλοκίες των αξιωματούχων του παλατιού εις βάρος της, έγινε η εμμονή των ταμπλόιντ και το θύμα των παπαράτσι. Η ίδια προσπάθησε να πει την αλήθεια της μέσω της βιογραφίας της που συνέταξε κρυφά με τη βοήθειά της ο Αντριου Μόρτον, σπάζοντας το πρωτόκολλο. Εκεί ανοίχτηκε για τις αυτοκτονικές της τάσεις, τη μάχη της με τη βουλιμία και τη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα, κηλιδώνοντας τη δημόσια εικόνα του διαδόχου του θρόνου. Αλλά και την περίφημη τηλεοπτική συνέντευξη στο BBC με τον Μάρτιν Μπασίρ όπου η Νταϊάνα είπε την περίφημη φράση «Ημασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο, επομένως είχε λίγη πολυκοσμία».

Κάρολος και Καμίλα

Τη δική του εκδοχή έδωσε και ο Κάρολος μιλώντας στον Τζόναθαν Ντίμπλεμπι, παραδεχόμενος δημόσια την απιστία του, ασκώντας έτσι πίεση στη μητέρα του να δώσει την έγκρισή της για τον χωρισμό του. Αλλωστε, ο δεσμός του με την Καμίλα φωτίζεται αρκετά σε αυτή τη νέα σεζόν. Μια επιπλέον σκούρα πινελιά στην προσωπογραφία του σημερινού βασιλιά της Βρετανίας είναι και ο θυμός του για την πολυετή αναμονή του στη διαδοχή της Ελισάβετ, την οποία χαρακτηρίζει ότι πάσχει από το «Σύνδρομο της βασίλισσας Βικτωρίας», υπονοώντας ότι είναι μια μονάρχης πολύ ριζωμένη στο παρελθόν και στην παράδοση, αποτυγχάνοντας να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις μιας σύγχρονης διοίκησης. Παράλληλα, στο κάδρο μπαίνει και η νέα γενιά των γαλαζοαίματων, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον αδελφό του πρίγκιπα Χάρι να υφίστανται τις συνέπειες της διάστασης των γονιών τους.

Σαν να μην ήταν αυτοί οι πονοκέφαλοι αρκετοί για την Ελισάβετ, έπρεπε να διαχειριστεί επίσης το διαζύγιο της κόρης της, πριγκίπισσας Αννας, και τον νέο γάμο της με υπάλληλο της μητέρας της. Οπως και τη δημοσίευση των γυμνών φωτογραφιών της Σάρα Φέργκιουσον με τον πρώην οικονομικό της σύμβουλο να της φιλάει τα πόδια, μια εξέλιξη που έβαλε ταφόπλακα στον γάμο της με τον πρίγκιπα Αντριου. Μια φωτιά που ξέσπασε το 1992 στο κάστρο Ουίνσδορ αφήνοντας πίσω της ζημιές ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων έφερε νέο πονοκέφαλο στη βασίλισσα. Στην αφήγηση του «The Crown» περνάει επίσης η άνοδος του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ο οποίος, οδηγημένος από την επιθυμία του να ανέλθει κοινωνικά, με όπλο τον πλούτο και τη δύναμή του προσπαθεί να κερδίσει για τον ίδιο και τον γιο του Ντόντι μια θέση στη βασιλική αυλή.

Ως προς το καστ της σειράς, αυτό ανανεώθηκε ριζικά, όπως συνηθίζουν οι παραγωγοί της σειράς ανά διετία. Ετσι λοιπόν, τον ρόλο της Νταϊάνα τώρα ανέλαβε η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και του Καρόλου ο Ντομινίκ Ουέστ, ενώ οι υποψήφιοι για Οσκαρ Ιμέλντα Στόντον και Τζόναθαν Πράις υποδύονται τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο αντίστοιχα. Η Ολίβια Γουίλιαμς γίνεται η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ο Τζόνι Λι Μίλερ παίζει τον πρώην πρωθυπουργό Τζον Μέιτζορ ενώ η Λέσλι Μάνβιλ την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Ο γιος του Ντομινίκ Ουέστ θα μεταμορφωθεί στον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024