Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Με ποιους τρόπους ενδέχεται κάποιος να παρακολουθεί το κινητό μας

Υποκλοπές: Με ποιους τρόπους ενδέχεται κάποιος να παρακολουθεί το κινητό μας

Ο μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Λακαφώσης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το πώς κάποιος μπορεί να παρακολουθεί το κινητό τηλέφωνό μας.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις.

Στο «Βήμα της Κυριακής» φωτίζει τη «σκοτεινή» διαδρομή από την οποία το κακόβουλο λογισμικό Predator έφτασε στην Ελλάδα.

Για τις συνομιλίες υπουργών και κρατικών φορέων

Ο μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Λακαφώσης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το πώς κάποιος μπορεί να παρακολουθεί το κινητό τηλέφωνό μας, καθώς και για τις αποκαλύψεις με τις παρακολουθήσεις των κινητών υπουργικών στελεχών.

«Ο κ. Δένδιας και οποιοσδήποτε κρατικός φορέας δεν θα πρέπει να μιλάει από το κανονικό του κινητό. Αν κάποιος έχει να πει κάτι σημαντικό και παίρνει το κινητό του να το πει, αυτό που είναι καταχωρημένο στις λίστες, τότε υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά ο καθένας που προσπαθεί να παρακολουθήσει κάποιον, κάνει την προσπάθειά του αλλά η ασφάλεια των πληροφοριών δεν πρέπει να βασίζεται στο εάν έχω κάτι στο κινητό μου ή όχι. Και δεν μιλάμε για ιδιώτες αλλά για κάποιον που είναι σε μία κυβερνητική θέση ή κρατικούς φορείς», είπε αρχικά.

«Όσον αφορά στους ιδιώτες υπάρχουν 3 τρόποι για να παρακολουθήσει κάποιος κάποιον άλλο» είπε ο κ. Λακαφώσης.

Οι τρεις τρόποι παρακολούθησης

«Ο ένας είναι η νόμιμη επισύνδεση μέσω της εισαγγελικής εντολής, που εκεί περνάμε από το δίκτυο της της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Αυτό είναι το επίσημο που καταγράφεται και αφήνει ίχνη πολύ συγκεκριμένα. Το δεύτερο είναι τα λογισμικά τύπου predator τα οποία έρχονται ‘από τον αέρα’ (over the air), που σημαίνει ότι έρχεται ένα link χωρίς φυσική επαφή με το κινητό μου, εγώ κλικάρω το link και από εκεί μπαίνει κάτι που ‘επιτίθεται’ στην συσκευή την ίδια και όχι στην επικοινωνία. Το τρίτο που αφορά τους ιδιώτες είναι ότι οι ιδιώτες μεταξύ μας, εάν εγώ θέλω να παρακολουθήσω κάποιον, πρέπει να του αρπάξω το κινητό εκείνη την ώρα και να του περάσω κάτι για να τον παρακολουθήσω. Έτσι γίνεται σε πλαίσιο ιδιωτών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Για το πότε «ενεργοποιείται» ένα link ανέφερε πως, «η παρακολούθηση δεν ξεκινάει εάν το διαβάζεις αλλά πρέπει να πατήσεις το λινκ. Καταρχάς, ένα τηλέφωνο εάν βγάζεις τη μπαταρία ουσιαστικά νεκρώνει. Τα καινούρια που έχουν ενσωματωμένη μπαταρία πατάς ένα κουμπί απενεργοποίησης, σβήνει η οθόνη αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχει σβήσει. Δεν χρειάζεται ένας ιδιώτης να φοβάται τόσο για αυτά τα λογισμικά είναι διαφορετικό το πλαίσιο όσον αφορά στους ιδιώτες».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024