Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Μάρκου: «Ήμουν μεθυσμένος» λέει ο 26χρονος που έριξε 16 μαχαιριές στον επιχειρηματία»

Γιάννης Μάρκου: «Ήμουν μεθυσμένος» λέει ο 26χρονος που έριξε 16 μαχαιριές στον επιχειρηματία»

Τι ισχυρίστηκε

Στην φυλακή παραμένει ο 26χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση με μαχαίρι στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την ζωή.

Ο 26χρονος αρχικά είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα, ενώ νέες πληροφορίες τον θέλουν να ισχυρίζεται ότι ήταν μεθυσμένος και ότι δεν ήξερε τι έκανε.

Το θύμα αλλά και οι φίλοι του, οι οποίοι ήταν παρόντες στο σκηνικό, είπαν ότι ο επιχειρηματίας δεν προκάλεσε τον καυγά.

«Απρόκλητη η επίθεση»

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος που μαχαίρωσε τον γνωστό επιχειρηματία, Γιάννη Μάρκου, παραδόθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα, καθώς εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς, πιστεύοντας ότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο, όμως είχε εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης. Ο δράστης ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν υπήρχε προμελέτη και δεν ήθελε να σκοτώσει τον επιχειρηματία.

Ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Μαρακάκης χαρακτήρισε την επίθεση «απρόκλητη», η οποία διήρκεσε κάτι λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, από έναν άνθρωπο που φαίνεται πως είχε εμπειρία στον χειρισμό του συγκεκριμένου όπλου.

«Η συγκεκριμένη επίθεση και έτσι όπως προκύπτει από τα δεδομένα ήταν απρόκλητη και φαίνεται να είναι ασύνδετη με το γεγονός ότι μία ώρα πριν την επίθεση βρίσκονταν σε έναν άλλο χώρο εστίασης, ο δράστης και το θύμα» συμπλήρωσε ο κ. Μαρακάκης.

Ερωτώμενος για την κατάσταση της υγείας του Γιάννη Μάρκου, ο δικηγόρος είπε: «Ήταν τόσο σοβαρό το κόψιμο στην μηριαία αρτηρία, που εάν είχαν καθυστερήσει για λίγα λεπτά να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο θα είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο».

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας έχει υποβληθεί ήδη σε τέσσερα χειρουργεία.

«Ήταν πιωμένοι, έφευγαν όλοι από διασκέδαση»

Μέσα από το νοσοκομείο ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου είχε μιλήσει στο MEGA για την απίστευτη επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής από έναν 26χρονο που δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει 15 φορές μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

«Όταν κατάλαβα ότι τα πόδια μου έτρεχαν αίμα, ότι είχα πλημμυρίσει, γιατί δεν το κατάλαβα αμέσως. Έκανα 5-4 δευτερόλεπτα να συνειδητοποιήσω τι γίνεται. Έδωσα καθοδήγηση και μάλιστα επειδή ο φίλος είχε ένα φουλάρι και το έβαλε στη γάμπα μου, το έδεσε, το έβγαλα, όσο μπορούσα βέβαια, γιατί είχα χάσει πολύ αίμα και δεν είχα τέτοια δύναμη, κατάφερα να το λύσω και να το δέσω πάνω ψιλά στον γλουτό ώστε να μην φύγει το αίμα προς τα κάτω».

Για δολοφονικές μαχαιριές πάντως μίλησε ο θεράπων γιατρός του επιχειρηματία, Γιώργος Κούστας, με τα πιο σοβαρά χτυπήματα να εντοπίζονται στη γάμπα, όπου έκοψε δύο αρτηρίες και τέσσερις φλέβες καθώς και ένα μεγάλο τραύμα στο δεξιό μηρό.

«Δεν έμπαινε έτσι το μαχαίρι. Έμπαινε έτσι… Απ ‘ αυτό το διαπιστώσαμε γιατί δεν υπήρχε απλώς μια τομή, είχε περίπου 18 μαχαιριές».

«Ήμουν μεθυσμένος»

Στην απολογία του, στις 3 Νοεμβρίου στον ανακριτή, ο 26χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, ανέφερε τα εξής «Ήμουν μαζί με τους φίλους μου σε μπαρ στην Κηφισιά με την επωνυμία Jasmin και εκεί καταναλώσαμε όλοι ένα μπουκάλι ουίσκι και κάποια σφηνάκια. Στη συνέχεια εγώ ο φίλος μου και μια φίλη του, πήγαμε γύρω στις δύο με δυόμισι σε ένα μπαρ με την επωνυμία Mini Blue στη Νέα Ερυθραία, όπου μετά από λίγο ήρθε και ο συγκατηγορούμενος μου. Τον συγκατηγορούμενο, δεν τον γνώριζα. Είναι φίλος του ενός φίλου μου και τον είχα συναντήσει μόνο μια φορά στο παρελθόν το καλοκαίρι του 2022. Επειδή ο φίλος μου έφυγε μαζί με την κοπέλα του, εγώ με τον συγκατηγορούμενο αποφασίσαμε να πάμε στο κατάστημα Al Cantino στη Νεα Ερυθραία, το οποίο διανυκτερεύει, για να φάμε και μετά εγώ να πάρω ένα ταξί να γυρίσω στο σπίτι μου»,  αναφέρει.

Στις επόμενες γραμμές προσθέτει: «Όταν έφτασα στο κατάστημα, επειδή ήμουν μεθυσμένος, πήγα κατευθείαν στο ταμείο για να παραγγείλω και ρώτησα την πωλήτρια τι ήταν πιο γρήγορο για να φάω. Λόγω και της μέθης, δεν κατάλαβα ότι υπήρχε κάποια ουρά. Ενώ μιλούσα με την πωλήτρια, ένα άγνωστο σε μένα άτομο, με έπιασε, νομίζω από το δεξί μου χέρι, και μου είπε «ποιος είσαι εσύ που περνάς την σειρά;». Εγώ του είπα να με αφήσει και ήρθαμε πολύ κοντά, μούρη με μούρη. Μετά ο άγνωστος αυτός άνδρας, που στη συνέχεια όπως έμαθα είναι ο Ιωάννης Μάρκου, με έσπρωξε έξω απ’ το μαγαζί πάνω σε κάτι γλάστρες και ήρθε ύστερα ήρθε προς το μέρος μου και μου έριξε μια σφαλιάρα».

«Ζητώ συγγνώμη από τον παθόντα»

Και συνεχίζει: «Στη συνέχεια σπρωχτήκαμε και πάλι και τότε αυτός μου έκανε κεφαλοκλείδωμα στο λαιμό και άρχισα να μην μπορώ να αναπνεύσω. Ταυτόχρονα άκουγα τον παθόντα να φωνάζει και να με απειλεί “θα σε σκοτώσω, θα σε πυροβολήσω”. Τότε εγώ επειδή ένιωσα κάτι σαν σίδερο και πίστεψα ότι ο παθών έχει όπλο, πάνω στο φόβο να μη με σκοτώσει, έβγαλα από την τσέπη μου ένα μπρελόκ σουγιαδάκι, με μήκος λάμας 4 με 5 εκατοστά το πολύ, το οποίο είχα αγοράσει πριν δύο μήνες από εμποροπανήγυρη στη Σκιάθο, όπου εργαζόμουν ως μάγειρας και είχα κρεμασμένο στα κλειδιά μου και άρχισα να χτυπάω τον παθόντα στα πόδια για να ελευθερωθώ».

«Στη συνέχεια αφού κατάφερα να ελευθερωθώ, κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο του συγκατηγορουμένου μου και αφού του είπα “μπες μέσα” μπήκα και εγώ στην θέση του συνοδηγού, χωρίς να μιλήσουμε καθόλου και φύγαμε. Λίγο πιο κάτω σε μια οδό Παπαναστασίου, με άφησε και έφυγε. Εγώ επειδή βρισκόμουν σε σοκ, καθώς είχα αίματα στο δεξί χέρι, αν θυμάμαι καλά, άρχισα να τριγυρίζω σε δρόμους και σε πάρκα στην περιοχή της νέας Ερυθραίας και της Κηφισιάς μέχρι να ξημερώσει. Όταν ξημέρωσε, συνέχισα σοκαρισμένος να κάνω βόλτες και μετά στο κινητό μου, είδα την σοβαρότητα του περιστατικού, επικοινώνησα με το συνήγορο μου και αποφάσισα να παραδοθώ. Κάνω περιστασιακά χρήση χασίς χωρίς όμως να είναι εξαρτημένος. Έχω σπουδάσει μαγειρική και δουλεύω συνεχώς από ηλικία 16 με 17 ετών. Το καλοκαίρι του 2022 δούλεψα σαν μάγειρας στην Σκιάθο. Μένω με τη μητέρα μου στο Ίλιον Αττικής όταν δεν εργάζομαι εκτός Αθηνών. Δεν ήθελα να σκοτώσω, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Και πραγματικά λυπούμαι και ζητώ συγγνώμη από τον παθόντα» καταλήγει.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024