Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: Παρέμβαση για το μπάχαλο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ [pics]

Σφαιρόπουλος: Παρέμβαση για το μπάχαλο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ [pics]

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Μακάμπι πήρε θέση για τη διαμάχη της Euroleague με τη FIBA.

O «πόλεμος» ανάμεσα στην Euroleague και τη FIBA συνεχίζεται, με «θύματα» τις εθνικές ομάδες και τους παίκτες ανήμπορους να βοηθήσουν τις χώρες τους.

Χαρακτηριστικά είναι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τους Έλληνες που αγωνίζονται στην Euroleague και την επικείμενη μάχη της Εθνικής με τη Λετονία για τα προκριματικά του Mundobasket 2023.

Δεν πήρε άδεια ο Παπαπέτρου

Μια πολύ σημαντική αναμέτρηση, στην οποία η γαλανόλευκη δεν θα έχει στη σύνθεσή της σημαντικούς παίκτες, όπως είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος ήθελε να αγωνιστεί και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την Παρτιζάν.

Η διαμάχη της Euroleague με τη FIBA έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και έχει φέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε αδιέξοδο. Μια κατάσταση, που όπως ανέφερε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε ανάρτησή του στα social media, είναι εις βάρος του μπάσκετ και πρέπει άμεσα οι εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Παρτιζάν, ανέφερε: 

«Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να αλλάξει. Αγώνες της Euroleague που συμπίπτουν ημερολογιακά με αγώνες Εθνικών ομάδων. Παίκτες και προπονητές που παίζουν σε μία από τις δύο ή και στις δύο διοργανώσεις εις βάρος της σωματικής και πνευματικής τους ακεραιότητας. Μία κατάσταση που είναι εις βάρος του σπορ. Πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, με διάθεση να βρεθεί λύση. Χρειάζεται ενιαίο καλεντάρι που να περιλαμβάνει αγώνες για την @EuroLeague, τις Εθνικές ομάδες, τα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και χρόνο ξεκούρασης και αποκατάστασης για όλους τους συμμετέχοντες».

Δείτε τις αναρτήσεις του:

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024