Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Πήρα το μήνυμα δυσαρέσκειας - Θέλω να είμαι υποψήφιος και το 2024, να μην επανεκλεγεί ο Τραμπ

Μπάιντεν: Πήρα το μήνυμα δυσαρέσκειας – Θέλω να είμαι υποψήφιος και το 2024, να μην επανεκλεγεί ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απευθύνθηκε στον λαό της Αμερικής ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων για τις ενδιάμεσες εκλογές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενθαρρυμένος από τις ενδιάμεσες εκλογές στις οποίες οι Δημοκρατικοί είχαν καλύτερη επίδοση από την αναμενόμενη, δήλωσε ότι η ημέρα των εκλογών της Τρίτης ήταν καλή για τη Δημοκρατία, αλλά τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Αμερικανοί παραμένουν απογοητευμένοι.

«Ήταν μια καλή ημέρα, νομίζω, για τη δημοκρατία» δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ για γερά νεύρα στις αμερικανικές εκλογές – Σκληρή μάχη για τον έλεγχο του Κογκρέσο

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι «δεν ξέρουμε ακόμη όλα τα αποτελέσματα, αλλά το τεράστιο κόκκινο κύμα δεν έλαβε χώρα».

«Οι ψηφοφόροι μίλησαν ξεκάθαρα για τις ανησυχίες τους, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού. Οι ψηφοφόροι έστειλαν σαφές μήνυμα ότι θέλουν να διατηρήσουν τη Δημοκρατία μας» πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Μπάιντεν δήλωσε, επίσης, ότι ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, θα είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι μετά την G20, θα καλέσει τους ηγέτες και των δύο κομμάτων στον Λευκό Οίκο για να συζητήσει το πώς μπορούν να συνεργαστούν.

Συνεχίζοντας, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα «πρέπει να εξετάσουμε φορολογικές μειώσεις για τους εργαζόμενους». Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ασκήσει βέτο στις προσπάθειες να περάσει μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων και ότι αντιτίθεται στις φοροελαφρύνσεις για τους πλούσιους, δύο προτάσεις που μπορεί να κυνηγήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

Υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία;

Εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι αναμένει να αποφασίσει στις αρχές του επόμενου έτους αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του για μια ακόμη τετραετή θητεία.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για μια οικογενειακή απόφαση και ότι θα ζητήσει τη συμβουλή τους κατά τη διάρκεια των εορτών. «Σέβομαι πολύ τη μοίρα» τόνισε ο Μπάιντεν. Σημείωσε εξάλλου ότι οι δημοσκοπήσεις δεν επηρεάζουν την απόφασή του για το αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι, εάν ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ κατέβει εκ νέου στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, θα πρέπει να διασφαλιστεί, στο πλαίσιο του Συντάγματος, ότι δεν θα επανέλθει στην εξουσία.

«Θα έχει πλάκα να δούμε τον Ντε Σάντις απέναντι στον Τραμπ» είπε ακόμη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη ρωσική απόσυρση από τη Χερσώνα, λέγοντας ότι «η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα δείχνει ότι έχουν πραγματικά προβλήματα».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί μπορούν να συνεχίσουν τη διακομματική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024