Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα βάλατε με τη λάθος τρανς»: Ένοχος άνδρας που επιτέθηκε βίαια σε γυναίκα στα Χανιά

«Τα βάλατε με τη λάθος τρανς»: Ένοχος άνδρας που επιτέθηκε βίαια σε γυναίκα στα Χανιά

Την Τρίτη, εκδικάστηκε στο Εφετείο Χανίων η έφεση που έκανε ο άνθρωπος που επιτέθηκε στην Ήβη. Σύμφωνα με την απόφασή του ο κατηγορούμενος παραμένει ένοχος με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.

Στις 10 Ιουνίου 2016, η Ήβη, μια τρανς γυναίκα, δέχτηκε επίθεση λόγω της ταυτότητας φύλου της από δύο άγνωστους άνδρες κοντά στα Νεώρια, στην παλιά πόλη των Χανίων, ενώ η έδρα του δικαστηρίου, αποφάσισε να ρίξει «στα πούπουλα» τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο (εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία, ο ένας εκ των δύο κρίθηκε αθώος, ενώ ο δεύτερος ένοχος μεν, με ποινή 12 μήνες με αναστολή, με αποτέλεσμα να ασκεί το δικαίωμα της έφεσης ώστε να κατέβει ή και να μηδενιστεί η ποινή του.

Την Τρίτη, εκδικάστηκε στο Εφετείο Χανίων η έφεση που έκανε ο άνθρωπος που επιτέθηκε στην Ήβη. Σύμφωνα με την απόφασή του ο κατηγορούμενος παραμένει ένοχος με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή (απόφαση πρωτοδικείου).

Τα βάλατε με τη λάθος τρανς

Η Ήβη σχολίασε την απόφαση του Εφετείου με μια ανάρτηση στο Facebook:

«Τελειώσαμε. Η ποινή παρέμεινε η ίδια. Ο ίδιος ο δικαστής θεώρησε πως ήταν ήδη πολύ επιεικής για να μειωθεί όπως αναμένεται σε μια έφεση. Ευχαριστώ πολύ όλα τα άτομα απο την κατάληψη Ρόζα Νερά, το Στέκι Μεταναστών Χανίων, τη φεμινιστικη συλλογικοτητα έμφυλες αταξίες, τη συνέλευση για το αυτοοργανωμενο pride Κρήτης, τη συνέλευση για αυτοοργανωμενους δημόσιους χωρους, την ΚΕΕΡΦΑ, την Ανταρσυα και όλους τους φίλους και φίλες που μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, δεν με άφησαν ποτέ μόνη μου και με βοήθησαν εκτός από την συνεχή παρουσία τους, έμπρακτα και υλικά αναλαμβάνοντας την συγκέντρωση των χρημάτων για τα δικαστικά μου έξοδα. Είμαι εδώ, ζωντανή, αγαπημένη, γεμάτη. Το μήνυμα πέρασε. Καμία ανοχή στις έμφυλες διακρίσεις. Τα βάλατε με τη λάθος τρανς».

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024