Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του σχολικού  συγκροτήματος των 1ου -2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων.

Έγιναν τα εγκαίνια του νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα των 1ου -2ου Γυμνασίου, 2ου Λυκείου και ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων (Ν.Πλαστήρα 54, Αμπελόκηποι) από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Στη αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας έτη πολλά, μακροημέρευση και υγεία καθώς συμπλήρωσε 18 έτη από την ενθρόνισή του στην Αρχιερατεία της Μητρόπολης.

Ο Δήμαρχος Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε μεταξύ άλλων «Το νέο σύγχρονο κλειστό σχολικό γυμναστήριο αποτελεί ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για την τοπική κοινωνία του Δήμου μας καθώς η λειτουργία του θα εξυπηρετεί μαθητές αλλά και πολίτες μας». Επίσης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της δημιουργίας του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου καθώς είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του δήμου και θα εξυπηρετεί 1.000 μαθητές στον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων (4 σχολεία: 2ο Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, 1ο και 2ο Γυμνάσια).

Ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών σε θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το λόγο πήρε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:«Το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της περιοχής αποκτά ένα άρτιο και σύγχρονο γυμναστήριο. Το έργο υπογράφηκε τον Ιούνιο του ‘21 και παραδόθηκε σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. Σε λίγο καιρό μάλιστα παραδίδουμε ακόμα ένα έργο στον δήμο σας, ένα αντίστοιχο γυμναστήριο».

Στο τέλος της τελετής ο Δήμαρχος προσέφερε μια αναμνηστική πλακέτα στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την προσφορά του στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και μια ανθοδέσμη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για τα 18 έτη Αρχιερατείας από την ενθρόνισή του .

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr