Το Μαρούσι αναμένεται να έχει ακόμη 2 σχολικές μονάδες σε λίγο καιρό, μετά τη σχετική υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης των έργων.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την κατασκευή δύο νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων στο Μαρούσι, έγινε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022, μετά τη σχετική υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση των μελετών ωρίμανσης, οι οποίες θα εκπονηθούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μέσω ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τις 568 χιλ ευρώ.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»  Αθανάσιο Γιάνναρη και τους εκπροσώπους των αναδόχων στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Πρόκειται για τις εξής μελέτες:

–           Μελέτη Ωρίμανσης για το 12ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου προϋπολογισμού 142.000 περίπου, η οποία εντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και

–           Μελέτη για το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου προϋπολογισμού 426.000 περίπου, η οποία εντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η ανέγερση ενός νέου σχολείου είναι η μεγαλύτερη επένδυση υποδομής που μπορεί να γίνει προς όφελος μίας κοινωνίας. Σε 7 μήνες από σήμερα θα έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες για τα 2 Σχολεία και αμέσως μετά τη δημοπράτηση του έργου, που θα σημάνει και μία μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση για τις περιοχές της Κοκκινιάς και του Σωρού του Δήμου Αμαρουσίου, όπου και θα κατασκευαστούν»

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr