Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι Iron Brothers ήταν η πιο δυνατή συμμετοχή στο πρώτο Iron Man της Αθήνας

Οι Iron Brothers ήταν η πιο δυνατή συμμετοχή στο πρώτο Iron Man της Αθήνας

Πώς ένας πάσχων από εγκεφαλική παράλυση κατάφερε να τερματίσει σε ορισμένους από τους πιο δύσκολους αγώνες του κόσμου

Αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς περιλαμβάνει ένα πρωτάθλημα Ironman, όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, το πιθανότερο είναι ότι το πρώτο σας συναίσθημα όταν ακούσετε τις λεπτομέρειες, θα είναι το δέος. Στο κάτω-κάτω, οι περισσότεροι δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ να δηλώσουμε συμμετοχή σε έναν αγώνα απόστασης και αντοχής, που περιλαμβάνει κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο πολλών χιλιομέτρων.

Μαθαίνοντας λοιπόν, ήδη, πως οι, Iron Brothers, δηλαδή τα αδέρφια Μιγκέλ και Πέδρο Πίντο από την Πορτογαλία, έχουν τερματίσει 30 τέτοιους αγώνες, ο θαυμασμός είναι μάλλον αναπόφευκτος. Και εκτοξεύεται από την επιπλέον πληροφορία ότι το ένα μέλος του αθλητικού ντουέτου, ο Μιγκέλ, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα επιπλοκών του τοκετού.

Η πορεία τους στα πρωταθλήματα Ironman ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, όταν οι δυο τριαθλητές από την Πορτογαλία πήραν την απόφαση να δηλώσουν συμμετοχή ως αποτέλεσμα του πάθους του Μιγκέλ για τον αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά. Μεταξύ άλλων, κατόρθωσαν να τερματίσουν στο εξαιρετικά απαιτητικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ironman στο Αμβούργο, αποτελώντας έτσι την πρώτη «ειδική» ομάδα που ολοκλήρωσε τον αγώνα με επιτυχία.

Στο πρώτο ελληνικό Ironman που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου στη Βουλιαγμένη, περιλαμβάνοντας 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21 χλμ. τρέξιμο, συμμετείχαν χάρη στην υποστήριξη της Kaizen Gaming και του διεθνούς της brand Betano, με το οποίο δραστηριοποιείται σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη GameTech εταιρεία στην Ευρώπη, με τη δυναμική διεθνή παρουσία, υποστηρίζει σταθερά τις προσπάθειες των Iron Brothers, μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Herois, το οποίο εδώ και 3 χρόνια στέκεται, μεταξύ άλλων, στο πλευρό ερασιτεχνών αθλητών που αποτελούν έμπνευση με την προσπάθειά τους.

Η συμμετοχή τους στο πρώτο Ironman της Αθήνας πέτυχε σίγουρα τον κεντρικότερο στόχο που έχουν θέσει τα αδέρφια, όπως τον περιγράφει ο Πέδρο στις δηλώσεις του για τη διοργάνωση: εκείνον της ορατότητας. Απόδειξη το θερμό χειροκρότημα που δέχτηκαν οι Iron Brothers από κοινό και αθλητές, σε ένα ξεχωριστό παράδειγμα αποδοχής, ισότητας, ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ανθρώπων με αναπηρία, στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Προσφέροντας στήριξη σε εκείνους που τη χρειάζονται

Το Ironman της Αθήνας έκανε πραγματικότητα και άλλη μια επιθυμία του Μιγκέλ: εκείνη της υλικής προσφοράς σε άτομα με αναπηρία, για τη βελτίωση των όρων διαβίωσής τους. Για να τιμήσει τη συμμετοχή των Iron Brothers, η Kaizen Gaming προχώρησε σε δωρεά για κάλυψη λειτουργικών και άλλων αναγκών των ωφελούμενων του Πανελλήνιου Συλλόγου για άτομα με εγκεφαλική παράλυση «Φροντίδα».

Πρόκειται για μια δράση που δεν είναι καθόλου ξένη προς την εταιρία, που διαχρονικά, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και προγραμμάτων, φροντίζει για την κάλυψη πρακτικών αναγκών σε έκτακτα και διαρκή προβλήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι το διευρυμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς «Μικροί Ήρωες» που υλοποιεί η Kaizen Gaming από το 2017, με έναν από τους κυριότερους στόχους του να είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργεί υποδομές στα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, ενώ συνεργάζεται με φορείς και οργανώσεις για να παρέχει βοήθεια και χρηματοδότηση σε κοινωνικούς σκοπούς και έκτακτες ανάγκες.

Κάπως έτσι, στη διάρκεια της πανδημίας η Kaizen Gaming ενίσχυσε τους καθημερινούς ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατασκευάζοντας έξι φορητές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ προσέφερε υποστήριξη στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Αξιοσημείωτο ήταν και το πρόσφατο έργο του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, μέσω χρηματικής δωρεάς στον Ερυθρό Σταυρό Ρουμανίας, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων καθώς και η φιλοξενία παιδιών από την Ουκρανία σε παιδικές κατασκηνώσεις την καλοκαιρινή περίοδο.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024