Ημαθία: Ξεκίνησε με ένταση η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο 14χρονης σε τροχαίο
Δικάζεται για κακούργημα ο 23χρονος οδηγός
Εν μέσω έντασης ξεκίνησε η δευτεροβάθμια δίκη για τον θάνατο 14χρονης μαθήτριας, η οποία, επιστρέφοντας από το φροντιστήριο και προσπαθώντας να διασχίσει διάβαση πεζών σε κεντρικό δρόμο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο κινούταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με συνέπεια η ανήλικη να υποκύψει στα βαρύτατα τραύματά της.
Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη τον Μάρτιο του 2017 και στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακούργημα ο 23χρονος – σήμερα – οδηγός του οχήματος. Σύμφωνα με τις πραγματογνωμοσύνες, οδηγούσε αυτοκίνητο που ήταν παραποιημένο (“φτιαγμένο”) και επιπλέον είχε φθαρμένα ελαστικά. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πολυγύρου Χαλκιδικής σε κάθειρξη 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του ΚΟΚ. Αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου.
«Οδηγούσε δολοφονικό εργαλείο»
Η εφετειακή δίκη ξεκίνησε το πρωί με την κατάθεση του πατέρα της 14χρονης. Κρατώντας στα χέρια του φωτογραφία της αδικοχαμένης κόρης του και συναισθηματικά φορτισμένος, έκανε λόγο για «δολοφονία» καταγγέλλοντας προσπάθεια «συγκάλυψης» των πραγματικών περιστατικών, εκ μέρους της πλευράς του κατηγορουμένου. «Έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο με 130-140 χλμ./ ώρα, μπορεί και παραπάνω. Το όχημα ήταν κατασκευασμένο για 900 κυβικά και με τις παραποιήσεις στην μηχανή άλλαξε τις προδιαγραφές του. Εάν ήταν “μανίσιο” το αμάξι, η κόρη μου μπορεί να ζούσε σήμερα. Οδηγούσε “δολοφονικό” εργαλείο. Είναι σαν να βάζουμε σε κάρο μία σούπερ μηχανή», είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.
Καθώς οι τόνοι ανέβηκαν κατά την εξέταση του πατέρα, το δικαστήριο χρειάστηκε να διακόψει τη διαδικασία, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η μητέρα της ανήλικης, από την πλευρά της, χαρακτήρισε το όχημα ως «όπλο», το οποίο χρησιμοποιούσε ο οδηγός για να κάνει «επίδειξη».
Η δίκη είναι σε εξέλιξη με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων του κατηγορητηρίου.
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442