Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα στο Λονδίνο: Τα οικολογικά φώτα της Oxford Street ανάβουν για περιορισμένες ώρες

Χριστούγεννα στο Λονδίνο: Τα οικολογικά φώτα της Oxford Street ανάβουν για περιορισμένες ώρες

Τα φώτα θα είναι αναμμένα από τις 15:00 έως τις 23:00 αυτή την εορταστική περίοδο, σε σύγκριση με 24/7 πέρυσι, για να μειωθεί η κατανάλωση ενέργεια.

Τα ετήσια χριστουγεννιάτικα φώτα του Λονδίνου έχουν ανάψει – αλλά φέτος θα φωτίζουν την Oxford Street για μειωμένες ώρες εν μέσω της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης.

Η κατανάλωση ενέργειας θα μειωθεί κατά δύο τρίτα σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία New West End Company.

Η εορτασική ενεργοποίηση είναι ένα μεγάλο γεγονός στο ημερολόγιο της πρωτεύουσας, καθώς αρχίζει επίσημα η προετοιμασία για την περίοδο των εορτών.Η Hadas Kulcsar, υπεύθυνη εκστρατειών και εκδηλώσεων της New West End Company, η οποία εκπροσωπεί 600 ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, εστιατορίων, ξενοδοχείων και ακινήτων σε όλη την εμπορική περιοχή του κεντρικού Λονδίνου, δήλωσε ότι το μειωμένο ωράριο είναι ένα «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός» στην προσπάθεια να καταστεί η Oxford Street μια «κορυφαία βιώσιμη περιοχή».

Τα φώτα θα είναι αναμμένα από τις 3-11 μ.μ. αυτή την εορταστική περίοδο, σε σύγκριση με 24/7 πέρυσι.

Τα χριστουγεννιάτικα αστέρια της Oxford Street αποτελούνται φέτος από 300.000 φώτα LED κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πολυμερές, τα οποία σύμφωνα με την εταιρεία New West End Company είναι κατά 75% πιο ενεργειακά αποδοτικά από τους συνήθεις λαμπτήρες.

Τα αστέρια είναι ανακυκλώσιμα και θα επαναχρησιμοποιηθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν για μελλοντικά σχέδια χριστουγεννιάτικων φώτων, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Kulcsar δήλωσε ότι είναι «πολύ χαρούμενη που φέρνει και φέτος τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην παγκοσμίου φήμης Oxford Street».

«Για πολλούς, αυτά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς περιορισμούς μετά την πανδημία και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο να γιορτάσουν μαζί την ουσία των Χριστουγέννων: την αγάπη και την προσφορά» δήλωσε η ίδια.

«Στο σημερινό κλίμα, είναι επίσης σημαντικό να μειώσουμε την ενεργειακή μας κατανάλωση και να συμβάλουμε στην προώθηση πιο βιώσιμων Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις φιλοδοξίες μας να καταστήσουμε την Oxford Street μια κορυφαία βιώσιμη περιοχή.

»Οι μειωμένες ώρες λειτουργίας των χριστουγεννιάτικων φώτων μας είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου».

Οι ανησυχίες, ωστόσο, σχετικά με τον ενεργειακό εφοδιασμό αυξάνονται.

Τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός που επιβλέπει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας προειδοποίησε για πιθανές διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα, εάν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής δεν μπορούν να πάρουν αρκετό φυσικό αέριο για να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «απίθανο» σενάριο.

Πρόκειται για το πιο δυσοίωνο από τα τρία πιθανά σενάρια που παρουσίασε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ESO) για το πώς θα μπορούσε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας να αντιμετωπίσει τη χειρότερη παγκόσμια ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Στα άλλα δύο σενάρια, ο διαχειριστής ελπίζει ότι πληρώνοντας τους ανθρώπους να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε ώρες εκτός αιχμής και ενεργοποιώντας εφεδρικές μονάδες άνθρακα μπορεί να αντισταθμίσει τον κίνδυνο διακοπών.

Τον Αύγουστο, το δημοτικό συμβούλιο του Γκίλντφορντ δήλωσε ότι δεν θα διοργανώσει φέτος εκδήλωση για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων φώτων επειδή θα χρειαζόταν εξωτερική υπηρεσία διαχείρισης εκδηλώσεων και πλήθους για να διασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης λόγω του αναμενόμενου μεγέθους του πλήθους.

Σε ανακοίνωσή του, το συμβούλιο ανέφερε: «Είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που θα μπορούσε να συμβεί: «Δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά ή να δικαιολογήσουμε τη σχέση αποτελέσματος-τιμής για ένα τέτοιο πρόσθετο σημαντικό κόστος».

Ωστόσο, δήλωσε ότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν «όμορφα χριστουγεννιάτικα φώτα» σε όλη την πόλη.

*Με στοιχεία από telegraph.co.uk

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024