Βρετανία: Η Ρωσία δημιουργεί «μονάδες φραγής» για να πυροβολούν λιποτάκτες
Τι αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας.
Ο ρωσικός στρατός, λόγω του χαμηλού ηθικού του προσωπικού του και της απροθυμίας του να πολεμήσει, έχει πιθανώς αρχίσει να αναπτύσσει «στρατεύματα φραγμού» ή «μονάδες φραγής», («Barrier troops» ή «blocking units») σύμφωνα με τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας.
Στην ημερήσια σύνοψη (Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 04 November 2022) που δημοσιεύθηκε από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter αναφέρεται ότι τέτοιες μονάδες απειλούν να πυροβολήσουν τους ίδιους τους στρατιώτες που υποχωρούσαν προκειμένου να τους εξαναγκάσουν σε επίθεση και είχαν χρησιμοποιηθεί από ρωσικά στρατεύματα σε προηγούμενες συγκρούσεις. Δεν διευκρινίζεται σε ποιες ακριβώς συγκρούσεις αναφέρονται.
Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες, το τελευταίο διάστημα οι Ρώσοι στρατηγοί πιθανόν να θέλουν οι διοικητές του στρατού να χρησιμοποιούν όπλα κατά των λιποτακτών και οι στρατιωτικοί να ελέγχουν την άμυνα μέχρι να τους σκοτώσουν. Η τακτική της εκτέλεσης λιποτακτών ενδέχεται να υποδηλώνει κακή ποιότητα, χαμηλό ηθικό και απειθαρχία στα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρει η έκθεση.
Δείτε την ανάρτηση
Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 04 November 2022
Find out more about the UK government’s response: https://t.co/CWHuZrKery
🇺🇦 #StandWithUkraine 🇺🇦 pic.twitter.com/bYLF2ONZOR
— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) November 4, 2022
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442