Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όμιλος ΑΒΑΞ: Αλλάζει τον χάρτη σε υποδομές, μετακινήσεις, παραχωρήσεις και ενέργεια.

Όμιλος ΑΒΑΞ: Αλλάζει τον χάρτη σε υποδομές, μετακινήσεις, παραχωρήσεις και ενέργεια.

Παράλληλα, ο Όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό

Με το σύνολο των έργων που αναλαμβάνει και υλοποιεί, αποδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο πως συνεχίζει να αναπτύσσεται διαρκώς και να ενισχύει τη δυναμική του στον τομέα των κατασκευών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας και στην ενίσχυση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Με ανεκτέλεστο έργων που υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ, ο Όμιλος ΑΒΑΞ είναι συνυφασμένος με τα πιο εμβληματικά έργα υποδομών της χώρας μας όπως η Αττική Οδός, το Μετρό της Αθήνας, η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, ο TAP και ο IGB.

Από το σύνολο της κατασκευαστικής του δραστηριότητας, αξίζει κανείς να αναφερθεί σε κάποια από τα  εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Αττική, ο Όμιλος ανέλαβε την κατασκευή των έργων υποδομής Α’ φάσης στο The Ellinikon, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει το έργο υλοποίησης της υπερσύγχρονης Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, ένα έργο που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά επίσης από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των καθημερινών μετακινήσεων.

Σε φάση κατασκευής βρίσκεται και ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου με τον Όμιλο ΑΒΑΞ να υλοποιεί το πρώτο σκέλος – από Μιντιλόγλι έως Καραίικα. Στα οδικά έργα ανήκει τόσο το τμήμα Μπράλος – Άμφισσα του διαγώνιου άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο, όσο και το έργο ΣΔΙΤ της Νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης (γνωστής και ως FlyOver) που θα υλοποιηθεί από την Ένωση Προσώπων ΑΒΑΞ ΑΕ – Μυτιληναίος ΑΕ.

Αναφορικά με τα σιδηροδρομικά έργα, το σχήμα ΑΒΑΞ-ALSTOM έχει αναλάβει τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Ειδομένη, ενώ ο Όμιλος έχει αναδειχθεί ανάδοχος στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα, στο οποίο θα εγκαταστήσει σύστημα ηλεκτροκίνησης σε σιδηροδρομική γραμμή μήκους 81,4 χιλιομέτρων.

.

Σε επίπεδο κτιριακών έργων, μέσα από τη θυγατρική του AVAX Development και σε συνεργασία με την Dimand ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην επερχόμενη επένδυση στο Νέο Φάληρο. Στον τομέα των ενεργειακών έργων, υπεγράφη σύμβαση με την ΔΕΗ για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην Δυτική Μακεδονία, ισχύος 65 MW, ενώ στην κατηγορία των περιβαλλοντικών έργων, ο Όμιλος συμμετέχει στην κοινοπραξία που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία και Συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ψυττάλειας».

Παράλληλα, ο Όμιλος διαθέτει ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό. Ενδεικτικά έργα αποτελούν ο νέος σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 3.150 ΜW στην Bismayah του Ιράκ προϋπολογισμού 980 εκατ. δολαρίων, ο αυτοκινητόδρομος Ston Bypass στη δυτική ακτή της Κροατίας και το υπερπολυτελές City of Dreams Mediterranean, το πρώτο πολυθεματικό θέρετρο στην Ευρώπη που αναμένεται να προσελκύει 300.000 επισκέπτες ετησίως.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024