Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Παραδοχή ήττας... διά αντιπροσώπου από τον Μπολσονάρο

Βραζιλία: Παραδοχή ήττας… διά αντιπροσώπου από τον Μπολσονάρο

«Δεν έχει πια νόημα να κλαψουρίζουμε - χάσαμε. Δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθούμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Μπολσονάρο, ο Χάμιλτον Μουράο.

«Χάσαμε»: Η παραδοχή δεν ήρθε δια στόματος προέδρου, αλλά του αντιπροέδρου. Ενώ χθες, Τρίτη, πολλοί περίμεναν εναγωνίως την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του Ζαΐχ Μπολσονάρο για το αποτέλεσμα των κυριακάτικων προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, ο απερχόμενος ακροδεξιός πρόεδρος δεν αναγνώρισε ευθέως την ήττα του από τον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μπολσονάρο δεν συνεχάρη τον Λούλα για τη νίκη του, αρκέστηκε να πει ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και έδωσε γρήγορα τον λόγο στον προσωπάρχη του για την εκκίνηση της διαδικασίας μεταβίβασης εξουσίας.

Διαβάστε επίσης: Κέρδισε τις εκλογές ο Λούλα – Θα μπορέσει, όμως, να κυβερνήσει;

Κατανόηση για τις αντιδράσεις

Ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών ωστόσο δεν αμέλησε να δώσει τροφή για άλλη μια φορά σε αμφιβολίες για το εκλογικό σύστημα και εξέφρασε την κατανόησή του προς τους υποστηρικτές του που έχουν αποκλείσει πολλούς αυτοκινητόδρομους σε όλη τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του Λούλα, με πολλούς εξ αυτών να καλούν σε στρατιωτικό πραξικόπημα.

«Δεν έχει πια νόημα να κλαψουρίζουμε»

Σήμερα όμως ο αντιπρόεδρος του Μπολσονάρου, ο Χάμιλτον Μουράο, ήταν λακωνικός και ευθύς: «Δεν έχει πια νόημα να κλαψουρίζουμε – χάσαμε. Δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθούμε», δήλωσε  στην εφημερίδα O Globo ο πρώην στρατηγός.

Ο Μουράο είπε επίσης ότι πιστεύει ότι δεν υπήρξε εκλογική νοθεία.

Στις εκλογές της Κυριακής ο Λούλα έλαβε το 50,9% των ψήφων ενώ ο Μπολσονάρου το 49,1%. Ο κεντροαριστερός Λούλα θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου την 1η Ιανουαρίου 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024