Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση πυραύλου στέλνει… τους Ιάπωνες στα καταφύγια
Για δεύτερη φορά φέτος ενεργοποιήθηκε το σύστημα J-Alert στην Ιαπωνία, ενώ απευθύνθηκε σύσταση στους κατοίκους κεντρικών περιοχών της ν' αναζητήσουν καταφύγιο σε κλειστούς χώρους, μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από KCNA via Reuters) προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, ή θάλασσας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.
Ενεργοποίηση του J-Alert
Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας. Η εκτόξευση οδήγησε, για δεύτερη φορά φέτος, στην ενεργοποίηση του ιαπωνικού συστήματος επείγουσας ειδοποίησης για πυραυλική επίθεση, γνωστού ως J-Alert.
Δείτε ακόμα – Βόρεια Κορέα: Προχώρησε σε 100 βολές πυροβολικού προς τη θαλάσσια ζώνη ασφαλείας
Απευθύνθηκε σύσταση στους κατοίκους των νομαρχιών Μιγιάγκι, Γιαμαγκάτα και Νιγκάτα (κεντρικά) να αναζητήσουν καταφύγιο σε κλειστούς χώρους.
Σύμφωνα με το σύστημα, ο βορειοκορεατικός πύραυλος πέρασε πάνω από τομείς της ιαπωνικής επικράτειας. Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω) μετέδωσε ότι ο πύραυλος δεν καταστράφηκε από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας.
Αποκόλληση τμημάτων
Το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης του πυραύλου παρατηρήθηκε αποκόλληση τμημάτων κατά στάδια (stage separation), που αφήνει να εννοηθεί πως πιθανόν επρόκειτο για όπλο μεγάλου βεληνεκούς.
Χθες Τετάρτη, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 23 πυραύλους προς ανατολική και δυτική κατεύθυνση, ανάμεσά τους έναν που κατέπεσε στη θάλασσα σε απόσταση μικρότερη των 60 χιλιομέτρων από τις ακτές της Νότιας Κορέας, εξωθώντας τον πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ να μιλήσει περί «εισβολής» στην επικράτεια της χώρας του.
Ηταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο από τον διαχωρισμό της κορεατικής χερσονήσου το 1945.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
- HOTEΛ ΕΛVIRA: Το μυστήριο με το νησί όπου διαδραματίζεται η πιο feelgood σειρά της ελληνικής τηλεόρασης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442