Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έκλεισε» θέση στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (2-0)

«Έκλεισε» θέση στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (2-0)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Κορεντάν Μουτέ και να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του Masters του Παρισιού με 2-0 σετ (6-3/7-6 [3]).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άντεξε στην μεγάλη πίεση που του άσκησε, κυρίως στο δεύτερο σετ, ο Κορεντάν Μουτέ και κρατώντας την ψυχραιμία του στο tie break, επικράτησε με 7-3 και «έκλεισε» το ματς με 2-0 σετ (6-3/7-6 [3]), παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του ATP Masters που διεξάγεται στο Παρίσι.

Πλέον στου «8» περιμένει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και τον Τόμι Πολ.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν με αρκετά μεγάλη ευκολία τα σερβίς τους, με τον Τσιτσιπά μάλιστα να παίρνει τα δύο πρώτα σέρβις game του χωρίς να χάσει πόντο.

Έτσι εξελίχθηκε το σετ μέχρι το 4-3, όπου εκεί, στο όγδοο game ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να σπάσει πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του και να πάρει πλεονέκτημα με 5-3, σερβίροντας για την κατάκτηση του σετ.

Έτσι κι έγινε, με τον Στέφανο να κρατάει άνετα το δικό του σερβίς και να παίρνει κεφάλι στην αναμέτρηση με 1-0 σετ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο σετ δεν διέφερε σε γενικές γραμμές, με τον Τσιτσιπά και τον Μουτέ να είναι συνεχώς μαζί στο σκορ.

Ο Έλληνας τενίστας έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει break και στο 2ο σετ και μάλιστα νωρίς, όταν στο τρίτο game προηγήθηκε με 0-40, είδε όμως τον αντίπαλό του να επιστρέφει και εν τέλει να κάνει το 1-2 και να κρατάει το σερβίς του.

Το σετ ήταν κυριολεκτικά μία σου και μία μου, με τους δύο να παίζουν κατά διαστήματα πολύ ωραίο τένις και όπως ήταν αναμενόμενο οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί ο Στεφ δέχτηκε πρώτος το mini break και βρέθηκε πίσω με 0-2, απάντησε όμως και πήρε προβάδισμα με 3-2. Ο Μουτέ ισοφάρισε σε 3-3 με ένα εξαιρετικό forehand, από εκεί κι έπειτα όμως ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους πήρε το σετ και μαζί την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024