Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τη Βαλένθια

Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τη Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός έχει το πληρέστερο ρόστερ των τελευταίων ετών και το μεγάλο του όπλο απέναντι στη Βαλένθια είναι συγκεκριμένο

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Βαλένθια την Παρασκευή (4/11, 21:00) για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, μία εβδομάδα μετά την πρώτη του ήττα στη διοργάνωση από τη Μονακό.

Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται την ισπανική ομάδα στο ΣΕΦ με μοναδικό στόχο τη νίκη, για να μην κάνουν ακόμη ένα βήμα προς τα πίσω μετά τους Μονεγάσκους και το διπλό στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός και πάλι με τη βοήθεια του κόσμου του θέλει να… ρεφάρει την ήττα από τη Μονακό και τυπικά είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει, ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο, όμως έχει και ένα μεγάλο όπλο να εκμεταλλευτεί για να φύγει με τη νίκη από το παρκέ το βράδυ της Παρασκευής.

Αυτό δεν είναι άλλο από τους ψηλούς του, αφού έχουν τη δυνατότητα να κάνουν θραύση στην επίθεση απέναντι σε αντιπάλους σαν τον Ντούμπλιεβιτς, τον Πραντίγια και τον Ριβέρο. Ο Μουσταφά Φαλ θα είναι σημαντικός για να φύγει με νίκη από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και να μην μπει σε μπελάδες, ενώ εξίσου κομβικός θα είναι και ο Τζοέλ Μπολομπόι με τον Ταρίκ Μπλακ.

Ο Γάλλος σε πρώτη φάση πρέπει να τροφοδοτηθεί πολύ στο χαμηλό ποστ στην επίθεση, αφού δε ματσάρει κανένα κορμί της Βαλένθια με το δικό του και είτε να σκοράρει είτε να πασάρει (που το κάνει εξαιρετικά) είτε ακόμη και να φθείρει τους αντιπάλους του με φάουλ.

Η Βαλένθια δεν… σφύζει από επιλογές στους ψηλούς αυτήν τη στιγμή και θα είναι το  «κλειδί» το πώς θα πάει σε πρώτη φάση ο Φαλ και εν συνεχεία οι Μπολομπόι και Μπλακ. Ο τελευταίος έρχεται μάλιστα από μια τρομερή εμφάνιση, όπου σκόραρε πολύ (απέναντι στο Λαύριο) και πήρε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στις αλλαγές στην πεντάδα του Ολυμπιακού, ο Μπαρτζώκας και η ομάδα του και πάλι θα μπορεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις στην επίθεση ειδικά με τον Μπολομπόι, ο οποίος βρίσκεται άψογα με τον Σλούκα, αλλά και με τον Γουόκαπ. Το πικ εντ ρολ θα δουλευτεί πολύ με τον Μπολομπόι στο παρκέ, όπως και με τον Μπλακ, με τους ψηλούς της Βαλένθια να μην μπορούν να ακολουθήσουν ούτε σε ταχύτητα τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού.

Κλείνοντας, το μεγάλο όπλο είναι η γραμμή ψηλών των Πειραιωτών ενόψει Βαλένθια, αλλά και κόντρα στις περισσότερες ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός διαθέτει τρεις παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεν, αλλά και με πολλή ποιότητα. Κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο και την Παρασκευή αλλά και σε όλη την πορεία της σεζόν για τους Ερυθρόλευκους.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024